Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 20

Gruzijoje palaidotas Vankuveryje žuvęs rogutininkas, abejojama, jog buvo tinkamai pasirūpinta sportininkų saugumu (nuotraukos)

Gruzijoje Bakurianio miestelyje šeštadienį buvo laidojamas Vankuveryje vasario 12 dieną per treniruotę žuvęs rogučių sporto atstovas Nodaras Kumaritašvilis.
Su N.Kumaritašviliu atsisveikinti atėjo visas miestelis ir Gruzijos prezidentas M.Saakašvilis
Su N.Kumaritašviliu atsisveikinti atėjo visas miestelis ir Gruzijos prezidentas M.Saakašvilis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atviras karstas su 21–erių metų sportininko kūnu, apdengtu balta Gruzijos vėliava su raudonu kryžiumi, buvo nešamas miestelio gatvėmis. N.Kumaritašvilis buvo palaidotas šalia miestelio cerkvės.

Tragedija įvyko Vislerio rogučių centro trasoje, laikomoje greičiausia pasaulyje. Vienam staigių posūkių apie 145 km per val. skriejančios rogutės apvirto, o gruzinų sportininkas išlėkęs i trasos trenkėsi į metalinį stulpą.

Kalnų miestelio gyventojai, sportininkai išsirikiavę su vėliavomis lydėjo žuvusįjį. Tarp gedinčiųjų po mėlynu dangumi buvo ir prezidentas Michailas Saakašvilis, vilkintis baltu Gruzijos olimpinės rinktinės nario švarku.

„Jis mirė už Gruziją, jis mirė už sportą“, – tarė kupinas sielvarto N.Kumaritašvilio tėvas Davidas, taip pat buvęs rogutininkas.

Jo sūnaus mirtis per treniruotę, likus kelioms valandoms iki Žiemos olimpinių žaidynių atidarymo, sužadino debatus apie greičiausia laikomos Vislerio trasos, kainavusios apie 100 mln. dolerių, saugumą.

Žaidynių rengėjai ir Tarptautinė rogučių sporto federacija (FIL) nelaimės priežastimi laiko sportininko klaidą. Tačiau po nelaimės minėtame posūkyje buvo paaukštinta sienelė, o ir trasa buvo sutrumpinta, kad greitis būtų mažesnis.

Gruzinai netiki, kad sportininko klaida lėmė N.Kumaritašvilio žūtį. Pasak trenerio, sportininkui trasą gerai matyti ties pavojinguoju posūkiu trukdė nepatogiai įtaisytas ekranas; nors organizatorių prašyta jį sutvarkyti, jie to nepadarė.

FIL ketvirtadienį žadėjo, jog nelaimės aplinkybės bus kruopščiai ištirtos; tikimasi, jog tai bus padaryta iki kovo pabaigos.  Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) pasiūlė Gruzijai padėti pastatyti didelį rogučių sporto centrą Bakurianyje, ir taip pagerbti N.Kumaritašvilį.

„Labai sunku tokiai mažai šaliai kaip Gruzija atlaikyti tokią tragediją“, – sakė M.Saakašvilio žmona Sandra žurnalistams per laidotuves.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius