Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 15

Į Lietuvą planuoja atvykti 2 tūkstančiai Norvegijos rankinio rinktinės sirgalių

Ar Lietuva pateks į kitąmet Švedijoje vyksiantį pasaulio vyrų rankinio čempionatą, lems atsakomosios Lietuvos ir Norvegijos rinktinių rungtynės birželio 20 d. „Siemens“ arenoje. Šios rungtynės labai svarbios ir Norvegijos rinktinei – jos palaikyti į Lietuvą planuoja atvykti net 2 tūkstančiai sirgalių, teigiama pranešime spaudai.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / sportas.info nuotr.

„Prieš kelias dienas Lietuvos rankinio federacija gavo užklausą iš Norvegijos rankinio federacijos dėl galimybės įsigyti porą tūkstančių bilietų į atsakomąsias varžybas Lietuvoje. Pirmą kartą gauname užklausą dėl tokio didelio rankinio sirgalių skaičiaus atvykimo į Lietuvą“, – teigė Edis Urbanavičius, Lietuvos rankinio federacijos prezidentas.

Nors šeštadienį Norvegijos mieste Stavangeryje vykusiose varžybose Lietuva rezultatu 27:19 nusileido Norvegijos rinktinei, ji dar turi galimybę iškovoti kelialapį į čempionatą, jei sugebės palaužti Norvegijos rinktinę namuose.

Pasak E.Urbanavičiaus, prie norvegų rinktinės pergalės sausakimšoje arenoje „Idrettshall“ labai prisidėjo sirgalių palaikymas.

„Stebiuosi, kaip entuziastingai norvegai palaikė savo rinktinę. Tikiu, kad tas palaikymas suteikė jai nemažai jėgų, ryžto ir turėjo įtakos tokiam užtikrintam norvegų žaidimui. Tačiau dabar mes žaisime namuose ir turime progą atsigriebti. Tikiuosi, mūsų rankinio aistruoliai ne menkiau sirgs už Lietuvos komandą ir įkvėps ją pergalei, nes birželio 20 dienos rungtynės Lietuvai yra istorinė proga patekti į kitų metų pasaulio vyrų rankinio čempionatą“, – sakė E.Urbanavičius.

2011-ųjų pasaulio vyrų rankinio čempionato atrankos rungtynėse su norvegais žaidžia 17-a Lietuvos rinktinės žaidėjų, iš kurių 14 atstovauja užsienio klubams. Juos treniruoja vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas, jam talkininkauja treneriai Artūras Juškėnas ir Miglius Astrauskas.

„Džiugiuosi, kad mūsų komanda nepalūžo po pralaimėtų varžybų ir yra pasirengusi kibti norvegams į atlapus. Dabar svarbiausia susikaupti ir žaisti visu pajėgumu”, – kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris G.Savukynas.

Šalies rankinio rinktinės vyriausiasis treneris kviečia Lietuvos sporto mėgėjus nepraleisti lemiamų varžybų, kurios vyks sekmadienį, birželio 20 d., 17.45 val „Siemens“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius