Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 22

Į Nandzingo olimpinių žaidynių medalininkų pagerbimą atvyko ir Rūta Meilutytė

Trečiadienio popietę Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) surengė Nandzingo jaunimo olimpinių žaidynių pagerbimą, kuriame apsilankė ir ryškiausia Lietuvos rinktinės žvaigždė plaukikė Rūta Meilutytė bei jos treneris Johnas Ruddas.
Rūta Meilutytė ir Loreta Graužinienė
Rūta Meilutytė ir Loreta Graužinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sportininkų pasveikinti atvyko LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Pagerbimo ceremoniją vedė Vytautas Rumšas jaunesnysis. 

Rūta Meilutytė: „Norėčiau padėkoti LTOK už galimybę jauniems sportininkams patirti olimpinių žaidynių dvasią. Tai įkvepia siekti aukštesnių rezultatų.“

„Nandzingas jums padovanojo patirtį, kurios nepamiršite ir tikėkimės padovanosite dar gražių mums pergalių“, – ceremoniją pradėjo D.Gudzinevičiūtė. 

„Noriu pasakyti vieną žodį – esate nuostabūs. Parodėte pasauliui, kad Lietuvos jaunimas yra ryžtingas ir neįveikiamas. Didžiuojamės, kad mūsų trispalvė kilo ne kartą Nandzinge. Svarbiausia būti komanda, nes tik taip pasiekiami rezultatai. Jeigu kažkam pritrūko, tai nereikia nusiminti. Negalima visų medalių iškart parvežti. Svarbiausia yra nesustoti ir eiti į priekį“, – į jaunuosius sportininkus kreipėsi L.Graužinienė.

Rūta Meilutytė šią vasarą ypatingai pasižymėjo. Plaukikė iškovojo visus svarbiausius įmanomus titulus plaukime. Tai pirmas toks atvejis visame pasaulyje. Lietuvė tapo čempione Londono olimpinėse žaidynėse, pasaulio čempionate Barselonoje, pasaulio trumpo baseino čempionate Stambule, Europos trumpo baseino čempionate, jaunimo olimpinėse žaidynėse Nandzinge ir Europos čempionate Berlyne.

VIDEO: Reportažas apie Rūtą Meilutytę jaunimo oliminėse žaidynėse

Lietuvai antrosiose jaunimo olimpinėse žaidynėse atstovavo 21-as sportininkas ir į Lietuvą buvo parvežti net aštuoni medaliai.

Du aukso medalius iškovojo Rūta Meilutytė, kuri iškart po to skubėjo į Berlyne vykstantį Europos plaukimo čempionatą, kur taip pat iškovojo auksą. Aukso medalį Nandzinge taip pat iškovojo ir Lietuvos krepšininkų trijulė, kurios kapitonas Jonas Lekšas uždarymo ceremonijoje nešė Lietuvos vėliavą.

Trijulių turnyre pasirodę Lietuvos krepšininkai Justas Vazalis, Martynas Sajus, Kristupas Žemaitis ir Jonas Lekšas iš viso iškovojo net trylika pergalių ir nei karto nepralaimėjo.

Sidabro medalius iškovojo plaukikas Povilas Strazdas ir kanojininkas Vadimas Korobovas. 

Net du bronzos medalius iškovojo tenisininkė Akvilė Paražinskaitė, kuri pasižymėjo tiek vienetų, tiek dvejetų varžybose. Bronzos apdovanojimu taip pat džiaugėsi penkiakovininkas Dovydas Vaivada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius