-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 03 01

Akapulke debiutavusi penkiakovininkė Ieva Serapinaitė: „Supratau, kad turiu fechtavimosi problemų“

Šiomis dienomis Meksikos mieste Akapulke vyksta šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės pirmasis etapas. Tiesa, moterų finalas dėl prastų sąlygų buvo nutrauktas. Į jį neprasimušė suaaugusiųjų gretose debiutavusios Karolina Gužauskaitė bei seserys Ieva ir Emilija Serapinaitės. Apie startą tokio lygio suaaugusiųjų varžybose papasakojo Ieva Serapinaitė.
Lietuvos penkiakovininkės Akapulke
Lietuvos penkiakovininkės Akapulke / Ievos Serapinaitės nuotr.

Į Meksiką išvyko keturi Lietuvos penkiakovininkai – 2013 metų pasaulio čempionas ir reitingo lyderis Justinas Kinderis bei 3 merginos – Ieva Serapinaitė (77), Emilija Serapinaitė (102) ir Karolina Gužauskaitė (200). 

Tiesa, prie jų turėjo prisidėti ir labiau patyrusi penkiakovininkė Gintarė Venčkauskaitė, tačiau sportininkė patyrė traumą ir mėnesį negalės sportuoti

Laurai Asadauskaitei ir Gintarei Venčkauskaitei pamainomis turinčios tapti jaunos penkiakovininkės į finalą prasibrauti nesugebėjo. Geriausiai iš mūsiškių sekėsi Karolinai Gužauskaitei, kuri surinko 942 taškus ir užėmė 41 vietą. Emilija Serapinaitė (855 taškai) liko 63-ia, Ieva Serapinaitė (820) – 64-a.

Pirmą kartą suaaugusiųjų tarpe debiutavusi Ieva Serapinaitė prisipažino, kad ne tokio pasirodymo tikėjosi, tačiau tiki, kad vertinga patirtis pravers ateityje. 

– Į Meksiką išvykote be Gintarės Venčkauskaitės, kuri jau turi tokio lygio varžybų patirties. Ar jums nebuvo baugoka? Kokios mintys ir tikslai buvo prieš išvykstant?

– Apie Gintarės traumą sužinojau tik vieną dieną prieš išvykimą. Aišku, kad gaila pasidarė, nes pasirengimo treniruočių buvo daug, o galiausiai ji liko ant ledo ir niekur nevažiavo. Galbūt su ja būtų mums drąsiau varžytis, ji patartų ką kokioje situacijoje daryti.

Tikslas buvo patekti į finalą, bet, deja, to įgyvendinti nepavyko. Labai neliūdime, nes ramina tai, jog tai buvo mūsų pirmasis startas, ir šiose varžybose buvome vienos iš jauniausių dalyvių.

– Kokius pagrindinius skirtumus įvardintumėte tarp jaunimo varžybų ir suaaugusiųjų? Kas pasirodė sunkiausia bei skyrėsi nuo treniruočių patirties?

– Labai laukiau šių varžybų, norėjau įvertinti savo galimybes ir pažvelgti į save, pamatyti kokiame lygyje esu suaagusiųjų tarpe, tačiau yra dar labai daug kur tobuleti

Niekada iki šiol nebuvau susidūrusi su fechtavimosi problemomis, visada fechtuodavau labai pastoviai, tačiau šiose varžybose sufechtavau labai prastai, tai turbūt mano blogiausias rezultatas per kokius 4 metus. Tai sakyčiau, kad galbūt fechtavimo lygis skiriasi.

Ievos Serapinaitės nuotr./Lietuvos penkiakovininkės Akapulke
Ievos Serapinaitės nuotr./Lietuvos penkiakovininkės Akapulke

– Justinas Kinderis užsiminė, kad jums, merginoms, koją galėjo pakišti ir ilga kelionė. Ar teko startuoti kitą dieną atvykus? Galbūt klimatas kiek sumaišė kortas? Ar kelionė apskritai buvo sklandi?

– Kelionė galbūt ir kiek pakišo koją, nes truko 28 valandas. Vis tiek ramaus ir patogaus miego nebuvo. Be to, čia laikas nuo Lietuvos skiriasi 8-iomis valandomis, tai tas laiko skirtumas taip pat jautėsi. Atvykome į Meksiką 23 valandą, o miegoti nuėjome vidurnaktį, miegojome tik 5 valandas, tad pailsėti tikrai nespėjome. Šiaip kelionė buvo sklandi, jau prieį kelionę žinojome, kad oro uoste teks laukti nemažai laiko, tad reikėjo susitaikyti ir apie sunkumus negalvoti.

Karolinai Gužauskaitei buvo problemų su šaudymu, nefiksavo jos šūvių. Ar jums viskas buvo gerai, niekas nestrigo?

– Kelių šūvių ir man nefiksavo, tačiau mano rezultatui įtakos tai nepadarė. Išbėgau 21-u numeriu, o į 8-uką man buvo be šansų patekti, nes atotrūkis nuo kitų panelių buvo per didelis, kad galėčiau galvoti apie galimybę finale.

– Užėmėte 64-ą vietą, o jūsų sesuo Emilija buvo 63-ia. Ar dažnai būna, kad varžybose skiria vos viena vieta?

– Galbūt tai pirmas kartas, kai mes šalia viena kitos. Aišku, kokiame Lietuvos čempionate esame šalia viena kitos buvusios, tačiau pasaulio čempionato ir Lietuvos čempionato nepalyginsi.

– Tai pirmas kartas, kai lankotės Meksikoje. Ar pasinaudojote galimybe pamatyti daugiau šios šalies? Kaip leidote laiką, kas labiausiai ten sužavėjo?

– Teko tik pasivaikščioti pakrante ir nulėkti iki miesto. Čia žmonės yra draugiški, viešbutyje visada padės, aptarnaus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius