Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 26

Ieva Serapinaitė Kaire metė rimtą iššūkį penkiakovės žvaigždėms

Egipto sostinėje Kaire vykstančio pirmojo 2016 metų šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės etapo moterų varžybų finale Ieva Serapinaitė visą laiką buvo tarp lyderių ir galutinėje įskaitoje užėmė 8-ąją vietą.
Ieva Serapinaitė
Ieva Serapinaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmojoje – plaukimo – rungtyje 21 metų vilnietė plaukė sekunde lėčiau nei atrankoje, tačiau vis tiek buvo devinta (2:15.73; 293 taškai).

Fechtavimosi rungtyje I.Serapinaitė pademonstravo visus savo sugebėjimus ir per 35 dvikovas iškovojo 22 pergales. Mūsų sportininkė atsiliko tik nuo vokietės Lenos Schoneborn (27 pergalės) ir amerikietės Margaux Isaksen (23). Tai leido vilnietei papildyti savo sąskaitą 232 taškais ir pakilti į ketvirtąją poziciją bendrojoje įskaitoje.

Papildomame fechtavimosi etape Lietuvos sportininkei teko susitikti su vokiete Annika Schleu, kuri prieš tai iškovojo 3 pergales iš eilės. Su užduotimi I.Serapinaitė susitvarkė puikiai ir už pergalę pelnė dar vieną papildomą tašką. Tačiau antrojoje dvikovoje vilnietė turėjo pripažinti M.Isaksen pranašumą.

Jojimo varžybose šį kartą gerai sekėsi daugumai sportininkių – net 19 jų iš 36 pelnė maksimaliai įmanomus 300 taškų. Tarp jų buvo ir lietuvė.

Po 3 rungčių Lietuvos atstovė turėjo 826 taškus ir žengė ketvirta. Pirmaujanti L.Schoneborn ją lenkė 6 taškais, prancūzė Elodie Clouvel – 3, rusė Olga Karmančikova – 2. Savo ruožtu M.Isaksen nuo vilnietės buvo atsilikusi 6 taškais. Šiuolaikinės penkiakovės varžybose 1 taškas reiškia 1 sekundės pranašumą kombinuotosios bėgimo ir šaudymo rungties starte.

Ši rungtis nėra I.Serapinaitės stiprioji, tačiau mūsiškė ilgai laikėsi tarp lyderių. Sportininkėms pirmą kartą užsukus į šaudyklą vilnietė viską atliko tobulai ir į trasą sugrįžo pirma. Apsukus 800 metrų ratą I.Serapinaitė vis dar buvo pirmajame ketverte, tačiau šį kartą jaudulys padarė savo ir Lietuvos atstovė prarado keletą pozicijų.

Finišą Artūro Kalinino auklėtinė pasiekė per 13:36.71 min. (484 taškai) ir iš viso surinkusi 1310 taškų finale užėmė 8-ąją vietą. Kartu jai atiteko ir labai svarbūs olimpinio reitingo 40 taškų, kurie gali lemti antrojo kelialapio į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes Lietuvai laimėjimą.

Pasaulio taurės pirmojo etapo laimėtoja tapo L.Schoneborn, kombinuotoje rungtyje neleidusi suabejoti savo pranašumu. 2008 metų olimpinė ir 2015 metų pasaulio čempionė finale iš viso pelnė 1353 taškus.

Antrąją vietą užėmė jos tautietė A.Schleu (1345), nors startavo iš 9-osios vietos nuo lyderės atsilikusi 27 sekundėmis. Trečia liko prancūzė E. louvel (1338), kuri 2015-ųjų Europos čempionate iki pat finišo neleido atsikvėpti Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei ir pelnė vicečempionės titulą.

Antrasis pasaulio taurės etapas kovo 8-13 dienomis vyks Rio de Žaneire, toje pačioje sporto bazėje, kurioje vyks ir olimpinės varžybos. Brazilijoje sezoną pradės ir olimpinės čempionės titulą šiemet ginsianti L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Kartu su ja moterų varžybose dalyvaus tos pačios Lietuvos atstovės, kurios startavo ir Kaire – I.Serapinaitė, Gintarė Venčkauskaitė ir Karolina Gužauskaitė. Vyrų varžybose Rio de Žaneire dalyvaus tik Justinas Kinderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius