Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 10

Ignalinoje startavo tarptautinis biatlono renginys

Lietuvos žiemos sporto centre Ignalinoje – šventė! Po ilgų rekonstrukcijos darbų buvo gautas leidimas pradėti eksploatuoti naująją biatlono šaudyklą, o sporto komplekso atidarymas sutapo kartu su tarptautinės biatlono sąjungos (IBU) ir tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) organizuojamos tarptautinės biatlono stovyklos pradžia.
Tarptautinės biatlono stovyklos dalvyiai
Tarptautinės biatlono stovyklos dalvyiai / Ruslano Nikitino nuotr.
Temos: 2 Ignalina Biatlonas

Tokio pobūdžio renginys į Lietuvą grįžo po 11 metų pertraukos. Paskutinį kartą būrys jaunųjų biatlonininkų iš įvairių šalių buvo susirinkę 2005 metais. Tais metais dalyviai dar naudojosi senąja Lietuvos žiemos sporto centro biatlono šaudykla.

Šiemet tarptautinė stovykla prasidėjo liepos 6-ąją dieną ir truks iki liepos 15-os dienos. Iš viso stovykloje dalyvauja 26 sportininkai ir treneriai iš keturių valstybių: Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Grenlandijos. Stovyklai vadovauja buvęs biatlonininkas iš Vokietijos – Karl-Heinzas Wolfas. Būtent šios tarptautinės stovyklos dalyviams ir teko garbė pirmiems išbandyti naująją šaudyklą Ignalinoje.

Lietuvos žiemos sporto centro Ignalinoje rekonstrukcijos darbai buvo pirma rimta ir apčiuopiama valstybės investicija į žiemos sporto šakų infrastruktūros vystymą Lietuvoje. Nors rekonstrukcijos darbai ir gerokai užtruko ir naujosios šaudyklos atidarymas buvo ilgai lauktas, tačiau dar ne viskas iki galo padaryta pagal tarptautinius reikalavimus.

Vis dėl to, Lietuvos biatlono federacija džiaugiasi, jog pastangos vystyti biatlono sporto šakos plėtrą nenuėjo perniek ir pagaliau šaudykloje galima vykdyti kokybišką treniruočių procesą bei Lietuvoje po ilgos pertraukos pravesti rimtą tarptautinį biatlono renginį.

Verta paminėti, jog anksčiau Ignalina buvo mėgstama treniruočių vieta ir tarp užsienio biatlono komandų. Čia atvykdavo stovyklauti ir Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos pagrindinės biatlono rinktinės, tačiau prastėjant riedslidžių trasos ir senosios šaudyklos kokybei šios šalys nustojo važiuoti į Lietuvą.

Viliamasi, jog žiemos sporto centro rekonstrukcija leis vėl visos šalies biatlonininkams kokybiškai treniruotis bei tuo pačiu pritraukti užsienio komandas į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius