-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 04

Ignalinos kalnų dviračių maratone – pasaulio treko elitas

Sekmadienį, rugpjūčio 8 d., Ignalinoje pajėgiausi Lietuvos dviratininkai ir dviračių mėgėjai startuos trečiajame maratonų taurės etape. Tradicinės varžybos Ignalinoje, kurių trasa drieksis Ažušilės kraštovaizdžio draustiniu, skaičiuoja jau devintus metus. Šiame etape prie visų startuosiančių prisidės šiuo metu Lietuvoje viešinčios Simona Krupeckaitė bei Gintarė Gaivenytė, teigiama pranešime spaudai.
Dviračių maratonas
Dviračių maratonas / Eglės Daubaraitės nuotr.
Temos: 2 Elitas Ignalina

Karališku vadinamame Ignalinos etape tradiciškai laukiama visų dviračių sporto profesionalų ir mėgėjų. Mėgėjai varžysis 35 km ilgio trasoje, sportininkai turės įveikti 2 ratus po 35 km. Patys mažiausi dalyviai iki 10 m. taip pat dalyvaus lenktynėse prieš pagrindinio maratono startą, jų užduotis  – 1,5 km ilgio trasa. „Neseniai praėję gausūs lietūs išplovė smėlį, todėl galima tikėtis kiek greitesnės ir lengvesnės trasos lyginant su praėjusiais metais“, – įspūdžiais apie būsimą trasą dalinasi Giedrius Adamonis.

Pirmajame Lietuvos dviračių maratonų taurės etape, kuris vyko šių metų gegužės 23 d. Druskininkuose, su kitais 600 dalyvių jėgas išmėgino vienas pajėgiausių šalies dviratininkų Tomas Vaitkus. Antrajame, Vilniaus etape, jo širdies draugė profesionali dviratininkė Elizabeth Hatch startavo su daugiau nei 700 dviračių sporto profesionalų ir mėgėjų. Manoma, kad į Lietuvos dviračių maratonų taurės gimtojoje Ignalinoje startą šalia Ignalinos vasaros estrados su S.Krupeckaite ir G.Gaivenyte priešaky stos rekordinis dalyvių skaičius.

„Sparčiai augantis dalyvių skaičius rodo didėjantį susidomėjimą dviračių sporto šaka. Kiekviename etape dalyvaujantys profesionalūs dviratininkai sukuria išskirtinę galimybę visiems pasivaržyti su šio sporto žvaigždėmis. Tomas Vaitkus, Simona Krupeckaitė ir Gintarė Gaivenytė yra tie pasaulinio lygio sportininkai, kurie šiais metais randa laiko tarptautinių varžybų kalendoriuose, grįžta į gimtinę ir stoja į startą su šimtais dviračio sporto entuziastų Lietuvoje“, – teigia G.Adamonis.

2010 m. rugpjūčio 8 d., Ignalinos vasaros estrada

Renginio programa
09:30 – 11:00 – registracija
10:30 – vaikų iki 10 m. registracijos pabaiga
11:00 – vaikų maratono startas
11:40 – atveriami starto koridoriai
12:00 – pagrindinio maratono startas
14:20 – viso maratono nugalėtojo finišas
16:00 – apdovanojimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius