Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 30

Ilgiausiame mače – Nadalio triumfas

Atvirųjų Australijos pirmenybių favoritas ispanas Rafaelis Nadalis penktadienį tik po penkių valandų atkaklios pusfinalio kovos 6:7, 6:4, 7:6, 6:7, 6:4 privertė pasiduoti savo tautietį Fernando Verdasco.
R.Nadalis tik po 5 valandų kovos įveikė savo tautietį F.Verdasco
R.Nadalis tik po 5 valandų kovos įveikė savo tautietį F.Verdasco / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sakydamas, kad jo niekas nesustabdys Melburne turnyro staigmena tapęs F.Verdasco nedaug klydo. Puikią sportinę formą demonstravęs ispanas (keturioliktas pagal skirstymą) privertė drebėti ir geriausią šiuo metu planetos tenisininką pagal reitingą R.Nadalį.

Tik po dramatiškos penkių setos kovos R.Nadalis sugebėjo įveikti savo tautietį ir sekmadienį finale dėl pagrindinio titulo susigrums su šveicaru Roger Federeriu. Daugelis jau dabar artėjantį mačą vadina svajonių dvikova.

AFP/„Scanpix“ nuotr./F.Verdasco tik pabaigoje nusileido tituluotam varžovui
AFP/„Scanpix“ nuotr./F.Verdasco tik pabaigoje nusileido tituluotam varžovui

Įdomu, kad pusfinalio mačas tarp R.Nadalio ir F.Verdasco, trukęs 5 valandas ir 14 minučių, tapo ilgiausiu per visą Atvirųjų Australijos pirmenybių istoriją. Ispanai aplenkė iki tol pagal laiką pirmavusią 1991 metų dvikovą tarp Boriso Beckerio ir Omaro Camporese (5 val. 11 min.).

Su R.Federeriu ispanas R.Nadalis žais jau 19-ą kartą. Sekmandienio finale jie sustiks pirmąkart nuo praėjusių metų Vimbledono finalo, kuris tęsėsi taip pat beveik 5 valandas. Tuomet lemiammą setą laimėjo R.Nadalis 9:7. Iki šiol vykusiuose Didžiojo kirčio turnyrų finaluose šveicaras ir ispanas kovojo šešiskart. Juose keturis kartus triumfavo R.Nadalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius