-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 15

Intriguojančiuose Lietuvos tinklinio čempionato pusfinaliuose – žiūrovų antplūdis

Sensacija neįvyko ir čempionato finale kovos dvi sostinės komandos – „Flamingo Volley/SM Tauras“ ir „VGTU-MRU“, reguliariojo sezono metu iškovojusios aukštesnes pozicijas. Vis dėlto ištikimi tinklinio sirgaliai pusfinaliuose sulaukė visai netikėtu rezultatų.
„Flamingo Volley/SM Tauras“ – „Antivis-Etovis“ mačo akimirka
„Flamingo Volley/SM Tauras“ – „Antivis-Etovis“ mačo akimirka / Augusto Četkausko (acfoto.lt) nuotr.

Intriga prasidėjo kovo 5 dieną, kai dvi pretenduojančios į čempionato auksą ekipos žaisdamos išvykoje pralaimėjo pirmus pusfinalio susitikimus.

Reguliaraus sezono lyderiai, „Flamingo Volley/SM Tauras“ tinklininkai po permainingos penkių setų kovos turėjo pripažinti Kelmės atstovų pranašumą, o čempionų titulą ginantys „Elga-Startas“ žaidėjai taip pat nebuvo svetingi ir rezultatu 3:0 palaužė į Šiaulius atvykusios „VGTU-MRU“  komandos pasipriešinimą.

Atsakomieji mačai sostinėje vyko jau sekančią dieną ir buvo įdomūs bei permainingi. Saulės miesto atstovai lengvai laimėjo pirmą kelinį 25:14, patikėjo savo galutine pergale ir… pabaigė susitikimą vienodais rezultatais 21:25 paėiliui pralaimėję likusius tris kėlinius, o kartu ir varžybas 1:3 (taškų santykis 89:88).

Kaip ir „studentams“, „paukštukams“ tą dieną taip pat galimybių klysti jau neliko ir „Flamingo Volley/SM Tauras“ tinklininkai galingai pradėjo rungtynes, pirmą kelinį laimėdami 25:15. Tačiau, „Antivis-Etovis“ tinklininkai parodė kad komanda į Vilnių atvyko kovoti dėl išėjimo į finalą ir gerai besigindami tiksliomis atakomis užbaigė antrajį setą – 25:23. Trečiajame kėlinyje „paukštukai“ vėl spaudė kelmiškius ir mažai klydo – 25:14. Šio mačo  baigtis išsisprendė ketvirtojo kėlinio pabaigoje, kurioje geriau žaidė vilniečiai ir taip pat išlygino pusfinalio serijos rezultatą – 1:1.

Kovo 12 dieną lemiamos kovos pirmąjį setą „VGTU-MRU“ komanda tradiciškai pralaimėjo ir pradėjo žaisti tik nuo antro, kurį užtikrintai laimėjo 25:20, taip pat ir trečią setą 25:15. Ketvirtajame sete „studentai“ nesugebėjo tiksliau  priimti kamuolių ir dažnai klydo – 18:25.

Penkto seto pradžioje aktyviai ir tiksliai žaidę šiauliečiai pirmavo 6:2, 8:5, ir džiaugėsi sėkme, tačiau setui įpusėjus paaiškėjo, kad sėkmės „atsargos“ baigėsi ir čempionai sistemingai atakuodami varžovų užribį savo rankomis įteikė vilniečiams „kvietimą“ pakovoti dėl čempionų titulo vietoj jų.Šiaulių „Elga–Startas“ ekipai dėl bronzos apdovanojimų varžysis „mažajame“ finale.

Trečios pusfinalio rungtynės tarp vilniaus „Flamingo Volley/SM Tauras“ ir kelmės „Antivis-Etovis“ komandų dar kartą  patvirtino, kad tinklinis pritraukia vis didesnius sirgalių būrius. Į Vilniaus Pedagoginio Universiteto didžiąją salę vos sutilpo visi norintys palaikyti savo mėgstamas komandas sirgaliai.

Iš Kelmės palaikyti savo mylimos komandos atvyko apie keturiasdešimt fanų „ginkluotų“ dūdomis, kurie šėlo nuo pat pirmų minučių ir nurimo tik finaliniam švilpukui paskelbus dar vienus finalo dalyvius – „Flamingo Volley/SM Tauras“ tinklininkus.

Kalbant apie susitikimo eigą, galima pažymėti, kad žaidė viena kitos vertos komandos, bet vilniečiai  geriau už kelmiškius sugebėjo panaudoti savo komandos kozirius – stiprų padavimą bei greitą žaidimą puolant. „Antivis-Etovis“ tinklininkai, pagirtinai žaidę gyniboje, tądien nepateikė  savo „kontrargumentų“ „Flamingo Volley/SM Tauras“ komandai ir nusileido trijų setų kovoje (17-25, 19-25, 18-25).

2010-11 m. Lietuvos vyrų tinklinio čempionato aukščiausios lygos finalinis etapas prasidės kovo 26 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius