Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 18

Irkluotojas R.Maščinskas – jaunimo olimpinių žaidynių čempionas (nuotraukos, papildyta komentarais)

Irkluotojas Rolandas Maščinskas tapo pirmųjų jaunimo olimpinių žaidynių Singapūre čempionu.
R.Maščinsko triumfo akimirka
Rolandas Maščinskas / Alfredo Pliadžio/ LTOK nuotr.

Akademinių irklavimo varžybų finale R.Maščinskas 1 000 m distanciją įveikė per 3 minutes 13,82 sekundės ir net 2,41 sekundės aplenkė vokietį Felixą Bachą, kuris liko antras.

Bronzos medalis atiteko rumunui Ioanui Prundeanu, kuris lietuviui pralaimėjo net 5,29 sekundės.

Tai pirmasis Lietuvos komandos medalis žaidynėse. Trečiadienį finale kovos ir medalio sieks plaukikė Urtė Kazakevičiūtė.

Papildyta: „Esu kilimo nuo Prienų, koks kilometras už Prienų gyvename. Jau treji metai treniruojuosi Trakuose, ten ir mokausi gimnazijoje, šiemet būsiu dvyliktokas. Tėvai – paprasti žmonės, mama dirba prie namų, tėtis dažnai važinėja į užsienį. Ar tikėjausi aukso? Taip, buvau labai gerai pasirengęs žaidynėms...“ – Lietuvos tautinio olimpinio kominteto (LTOK) svetainei internete prisipažino pirmasis Lietuvos jaunimo olimpinių žaidynių čempionas.

„Aišku, džiaugiuosi šia auklėtinio pergale ir didžiuojuosi šiuo vaikinu kaip žmogumi. Labai ačiū jo tėvams, sugebėjusiems išauginti ir dorai išauklėti tokį sūnų. Su juo vienas malonumas dirbti. Noriu pasveikinti ir Rolando pirmąjį trenerį Petrą Albertavičių, radusį tokį talentą. Esu dėkingas visiems sporto žmonėms už pagalbą bei palaikymą Lietuvoje ir čia, Singapūre“, – pridūrė čempiono treneris Vladislavas Sokolinskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius