-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 28

Iš Pliuščenkos nori atimti Sankt Peterburgo parlamento deputato mandatą

Sankt Peterburgo parlamentas paprašė partijos „Teisingina Rusija“ lyderį Sergejų Mironovą atšaukti savo deputatą dailiojo čiuožimo žvaigždę Jevgenijų Pliuščenką, praneša agentūra „Interfaks“.
J.Pliuščenka ketvirtą kartą tapo Europos čempionu
J.Pliuščenka Vankuveryje tapo olimpiniu vicečempionu. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Deputatų prašyme kalbama, kad iš 123-ų posėdžių, vykusių 2007 metais, J.Pliuščenka dalyvavo tik vienuolikoje. 2009 metais dailiojo čiuožimio žvaigždė pasirodė dviejuose posėdžiuose, o 2010 metais – nė viename.

Deputatai reikalauja, kad S.Mironovas priverstų J.Pliuščenką parlamente efektyviai dirbti arba atšauktų jo, kaip deputato, statusą. Šio prašymo iniciatoriumi tapo frakcijos „Vieningoji Rusija“ lyderis Viačeslavas Makarovas. Jis tvirtina, kad miesto biudžetas J.Pliuščenkos parlamentinės veiklos reikmėms skyrė jau 12 mln. rublių.

Įdomu, kad tas pats Sankt Peterburgo parlamentas šių metų kovą paskelbė ketinantis apdovanoti J.Pliuščenką ketvirtojo laipsnio ordinu „Už nuopelnus tėvynei“. Taip jie norėtų atsidėkoti dailiojo čiuožimo žvaigždei už Vankuverio olimpinėse žaidynėse iškovotą sidabro medalį.

J.Pliuščenka į Sankt Peterburgo parlamentą išrinktas 2007 metais. Buvo kalbama, kad jis dirbs tik partijos Sporto taryboje, tačiau iki šiol deputato mandato neatsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius