Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 21

Išrinkta Lietuvos sporto federacijų sąjungos vadovybė

Antradienį Vilniuje įvyko Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) 2017 metų ataskaitos ir rinkimų konferencija, kurios metu buvo išrinkta organizacijos vadovybė, koordinuosianti LSFS veiklą artimiausius 4 metus.
LSFS prezidiumas
LSFS prezidiumas / LSFS nuotr.
Temos: 1 Sportas

Konferencijos pradžioje jos dalyvius pasveikino Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, o delegatai vienbalsiai į LSFS narius priėmė 73-ąjį narį – Lietuvos karatė federaciją.

LSFS prezidentas Rimantas Kveselaitis organizacijos nariams pristatė prezidiumo ataskaitą apie 2016 metų veiklą, Revizijos komisijos pirmininkas Aleksejus Svešnikovas supažindino su komisijos išvadomis apie pastarųjų metų veiklą, o LSFS generalinė sekretorė Agnė Vanagienė pateikė 2016 metų biudžeto ataskaitą ir pristatė 2017 metų veiklos programos ir biudžeto projektus.

„Sąjungos veiklos biudžetas lyginant su 2015 metais didėjo, todėl vykdydami 2016 metų veiklos programą galėjome skirti rėmėjų lėšų kai kurioms federacijoms, kurioms trūko pinigų vykdyti varžybas, skyrėme lėšų prizų pirkimams ar kitiems organizaciniams klausimams spręsti. Numatome ir ateityje dėti pastangas ieškant rėmėjų atskiroms federacijoms, sąjungos narėms, – pateikdamas ataskaitą kalbėjo R.Kveselaitis. – Kasmet ir kiekvieną dieną analizuojame Lietuvos sporto pasaulį, nagrinėjame jo stipriąsias ir silpnąsias dalis, domimės užsienio patirtimi ir stengiamės su ja supažindinti mūsų sporto organizacijas. LSFS nuolat dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose projektuose, kurie suteikia galimybę tobulėti visiems Lietuvos treneriams ir sporto vadybininkams. Vienas svarbiausių mūsų tikslų – suteikti galimybę semtis žinių kuo didesniam skaičiui mūsų sporto specialistų. Džiaugiuosi, kad pavyksta atverti šias duris, o suteikiamomis progomis mielai naudojamasi.“

LSFS vadovas pažymėjo, kad 2016-aisiais dalyvauta net penkiuose Europos Sąjungos finansuojamuose projektuose.

„2016 m. kartu su LTOK inicijavome didžiulio pasisekimo sulaukusį projektą „Sportas“, kuriame pasistengėme aiškiai, skaidriai ir vienoje vietoje paviešinti visus sporto šakų federacijoms skiriamus pinigus. Šį projektą tikimės tęsti ir ateityje, – kalbėjo R.Kveselaitis. – Dar viena mūsų 2016 metų naujiena – Lietuvos sporto vadybos apdovanojimai, kuriuos organizavome metų pabaigoje. Renginys buvo išties iškilmingas, buvo išdalinti 9 specialiai pagaminti prizai. Šie apdovanojimai taps tradiciniai, kviečiu ir jus aktyviau juose dalyvauti ir teikti savo kandidatūras.“

Išklausius ir patvirtinus visas ataskaitas buvo pereita prie rinkimų.

Norą artimiausius 4 metus vadovauti LSFS išreiškė vienintelis kandidatas – ligšiolinis organizacijos prezidentas R.Kveselaitis. Naujai kadencijai jis buvo išrinktas vienbalsiai.

LSFS viceprezidentais buvo išrinkti Vida Kanišauskienė (Lietuvos sportinių šokių federacija), Romas Vitkauskas (Lietuvos karatė federacija), Edvinas Eimontas (Lietuvos futbolo federacija) ir Leonardas Čaikauskas (Lietuvos žolės riedulio federacija), o generaline sekretore perrinkta A.Vanagienė.

Prezidiumo nariais tapo Inga Daukantienė (Lietuvos irklavimo federacija), Viačeslavas Kalininas (Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija), Vytautas Polujanskas (Lietuvos fechtavimo federacija), Arūnas Daugirdas (Lietuvos biatlono federacija), Vytautas Zimnickas (Lietuvos kerlingo asociacija), Virginijus Visockis (Lietuvos motociklų sporto federacija) ir Irmantas Kukulskis (Lietuvos regbio federacija).

Į Revizijos komisiją šį kartą buvo išrinkti A.Svešnikovas (Lietuvos kiokušin karatė federacija), Raimonda Palionytė (Lietuvos žirginio sporto federacija) ir Genadijus Makuševas (Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija).

„Aktyviai dalyvavome sporto politikos formavime, būsime aktyvūs bei ryžtingi ir ateityje, nes tik įvairūs požiūriai, skirtingos nuomonės gali atvesti prie geriausių sprendimų, – organizacijos veiklos planus pristatė R.Kveselaitis. – Nesustosiu ir toliau aktyviai kovosiu, kad būtų atkurtas biudžetinis finansavimas sporto šakų federacijoms, o Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo lėšos būtų naudojamos tik bendruomenių iniciatyvoms ir fizinio aktyvumo skatinimui. Kviečiu visus bendradarbiauti, bendrauti su LSFS prezidiumo nariais visais jums rūpimais klausimais. Sąjunga ir toliau turi būti matoma sprendžiant skaudžiausius federacijoms klausimus, ieškant būdų padėti įgyvendinti jūsų projektus ir idėjas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius