Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 28

Janio Grinbergo atminimo turnyro starte – dvi lietuvių pergalės iš trijų galimų

Penktadienį Vilniuje prasidėjo trečiasis tarptautinis Lietuvos rankinio patriarcho Janio Grinbergo atminimo rankinio turnyras. Tris dienas vyksiančiose varžybose dalyvauja 14 jaunių merginų ir vaikinų rinktinių iš septynių šalių – Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos, Suomijos ir Lietuvos. 
Janio Grinbergo rankinio turnyras
Janio Grinbergo rankinio turnyras / Tomo Gaubio nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Pirmą varžybų dieną mūsų šalies 16-mečių merginų ir vaikinų rinktinės iškovojo pergales, o 18-mečių merginų komanda pralaimėjo.

16-metės merginos Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) didžiojoje sporto salėje po atkaklios kovos 32:28 (14:13) įveikė Baltarusijos bendraamžes.

39-ąją min. lietuvės, vadovaujamos trenerio Karolio Kaladinsko, pirmavo 22:14, o 55-ąją min. baltarusės buvo sumažinusios skirtumą iki dviejų įvarčių (26:28).

Nugalėtojų komandai Aušra Šponė pelnė 8 (4-iš 7 m), Greta Valatkevičiūtė – 5, Akvilė Tolvaišaitė ir Ūla Šyvytė – po 4, o Viltė Masaitytė – 3 įvarčius.

„Per treniruotes prieš šį turnyrą akcentavome gynybos sistemą „6-0“, kai visos gynėjos išsirikiuoja prie 6 metrų linijos. Būtent tai per rungtynes su baltarusėmis ir davė vaisių, – sakė vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris K. Kaladinskas. – Tai – mūsų pirmas sezono turnyras. Surinkome 16 pajėgiausių merginų ir žiūrėsime, ar jos pateisins lūkesčius“.

Ši Lietuvos merginų rinktinė kitų metų rugpjūtį dalyvaus Klaipėdoje vyksiančiame Europos 17-mečių II diviziono čempionate.

Kitose šios amžiaus grupės rungtynėse Rumunijos komanda 47:12 (21:6) sutriuškino Estijos rankininkes.

Šeštadienį 12.20 val. lietuvės žais su estėmis.

Trenerio Stepono Šanteriovo vadovaujami 16-mečiai vaikinai „Tauro“ sporto mokykloje 27:22 (12:14) nugalėjo Latvijos komandą.

41-ąją min. lietuviai atsiliko 13:19, bet po to laimėjo devynių minučių atkarpą net 8:1 ir po Klaido Stoškaus įvarčio išsiveržė į priekį 21:20. Per paskutines 10 minučių Lietuvos rinktinė pelnė šešis įvarčius, o varžovams leido įmesti tik du.

Nugalėtojams Robertas Skobas pelnė 8, Edvinas Zaripovas ir Arnas Kisielius – po 5, o Lukas Sužiedėlis – 4 įvarčius.

„Mums šis turnyras – vienas pasirengimo Europos pirmenybėms, kurios vyks už pusantrų metų. Su latviai jau žaidėme šešerias ar septynerias rungtynes ir tik kartą jiems pavyko laimėti, – sakė S.Šanteriovas. – Pirmajame kėlinyje mums trūko susikaupimo, o antrajame kėlinyje, kai ėmėme aktyviau gintis, iškart rezultatas šoktelėjo mūsų naudai“.

Kitos šios amžiaus grupės rungtynės tarp Lenkijos ir Suomijos rinktinių baigėsi lygiosiomis 18:18 (9:7).

Šeštadienį 15.30 val. lietuviai žais su suomiais.

18-metės merginos, kurias treniruoja Gintarė Rašimienė, taip pat „Tauro“ sporto mokykloje 31:37 (15:18) nusileido Latvijos bendraamžėms.

Lietuvos rinktinei 8 įvarčius pelnė Greta Sadauskaitė, po 4 – Justė Tumonytė ir Laura Lapinskaitė, po 3 – Monika Lastovskytė ir Silva Muzikevičiūtė.

Nugalėtojoms net 13 įvarčių pelnė Simona Armanė.

Lietuvės šeštadienį 11.50 val. susitiks su antrąja Lenkijos komanda, kuri penktadienį sužaidė lygiosiomis 26:26 (14:15) su savo šalies pirmąja ekipa.

Turnyre dalyvaujanti Rumunijos 18-mečių vaikinų rinktinė penktadienį LEU didžiojoje sporto salėje sužaidė kontrolines rungtynes su Vilniaus „VHC Šviesa“. Vilniečiai iškovojo pergalę 31:29 (16:14).

„Tauro“ sporto mokykloje šeštadienį ir sekmadienį varžybos vyks nuo 10.00 val., o LEU didžiojoje sporto salėje jaunieji rankininkai šeštadienį ir sekmadienį rungtyniaus nuo 10.30 val.

Pirmame turnyre dalyvavo šešių, o antrame – penkių šalių komandos.

J.Grinbergas – vienas Lietuvos rankinio pradininkų, rankinio ir krepšinio treneris, teisėjas, sporto darbuotojas, oficialus Tarptautinės rankinio federacijos (IHF) atstovas olimpinėse žaidynėse Miunchene, Monrealyje, Maskvoje, Los Andžele, Seule, Barselonoje, Atlantoje ir Sidnėjuje, buvęs Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) generalinis sekretorius, Lietuvos rankinio federacijos prezidentas, garbės prezidentas. Jis buvo vadinamas Lietuvos rankinio tėvu.

„Su Janiu bendravome labai daug metų. Kartu dirbome, vykdėme varžybas, keliavome į olimpines žaidynes ir pasaulio čempionatus. Neįtikėtinas darbštumas, atkaklumas, diplomatiškumas, kūrybiškumas, gebėjimas suderinti daugybės žmonių galimybes ir interesus padarė Janį vienu įtakingiausių pasaulio rankinio veikėjų. Šiandien jo patarimus, pamokymus, gyvenimo epizodus perteikiu jaunesniems rankinio teisėjams. Janis yra žmogus, padaręs didžiausią įtaką mano gyvenime, ir daro ją iki šiol, nors jau nėra su mumis“, – sakė G.Gutermanas.

Jis pažinojo J. Grinbergą nuo 1966-ųjų ir iki pat patriarcho mirties išliko jo bendražygis. Liepojoje gimęs latvio ir lietuvės sūnus J.Grinbergas anapilin iškeliavo 2013 m. kovo 9 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius