-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 24

Jaunimo olimpinėse žaidynėse Singapūre Lietuvos medalių taupyklę papildė dar vienas apdovanojimas

Pirmose jaunimo olimpinėse žaidynėse Singapūre varžybas baigė šiuolaikinės penkiakovės (be jojimo) atstovai. Antradienį vyko mišrių estafečių varžybos: komandoje – mergina ir vaikinas, bet iš skirtingų šalių.
L.Kontrimavičius Lietuvai padovanojo penktąjį medalį
L.Kontrimavičius Lietuvai padovanojo penktąjį medalį. / A.Pliadžio/LTOK nuotr.

Kaip praneša Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) svetainė internete, Lukui Kontrimavičiui burtai į porą lėmė Rusijos atstovę pasaulio čempionę Gulnaz Gubaiduliną, o Gintarei Venčkauskaitei – čeką Martiną Bilko.

Atrodė, kad fechtavimas, kaip ir asmeninėse varžybose, mūsiškiams pakiš koją. Vis dėlto sunkų sportininkų darbą bene karščiausią žaidynių dieną negailestingai spiginant vainikavo dvi paskutinės rungtys – šaudymas ir bėgimas, kuriose lietuvio ir rusės duetas buvo nepralenkiamas. Tai jiems garantavo žaidynių bronzos medalius!

Po fechtavimo Lukas ir Gulnaz atsidūrė priešpaskutinėje vietoje – tik 710 taškų. Nuo trečiosios vietos juos skyrė daugiau kaip du šimtai taškų. Truputį geriau fechtuotis sekėsi Gintarei ir Martinui – jie buvo 18–i su 760 taškų.

Plaukimas padėjo atsigriebti Lukui ir Gulnaz: jie šioje rungtyje antri, o Gulnaz rezultatas buvo antras iš visų dalyvių – 100 m per 1 min. 2,33 sek., Luko trečias – 56,72 sek. Pakilo ir Gintarė su Martinu, kurie plaukime užėmė 12 vietą. Po dviejų rungčių lietuvio ir rusės duetas buvo keturioliktas – 2 082 taškai. Nuo trečios vietos juos skyrė beveik 100 taškų. Gintarė ir Martinas po dviejų rungčių buvo 17-i.

Sudvejintą šaudymo ir bėgimo rungtį laimėjo Rusijos ir Lietuvos jungtinė komanda – 2 484 taškai. Jai ši pergalė garantavo bronzos medalius galutinėje įskaitoje – 4 566 taškai.

Čempionais tapo ukrainietė Anastasija Spas ir rusas Ilja Šugarovas – 4 638 taškai, sidabro medalius laimėjo kinė Zhu Wenjing ir korėjietis Dae Beomas – 4 600 taškų. Emocinga Rusijos sportininkė džiūgavo labiau už santūresnį lietuvį. Abu sportininkai asmeninėse varžybose buvo devinti.

Lietuvės ir čeko duetas paskutinėje rungtyje užėmė 5 vietą, o galutinėje įskaitoje jiedu liko devinti – 4 428 taškai. Mūsų penkiakovininkė tarp visų dalyvių (žinoma, merginų) parodė antrą rezultatą. Deja, komandos draugas pasirodė silpnokai ir privertė Gintarę nubraukti ne vieną ašarą.

Šis medalis Lietuvos rinktinei Singapūre buvo jau penktasis. Anksčiau irkluotojas Rolandas Maščinskas iškovojo aukso medalį vienviečių valčių irklavimo varžybose, dziudo varžybose Laura Naginskaitė (svorio kategorija iki 63 kg) pelnė bronzą, o į finalus iškopę du Lietuvos boksininkai – Evaldas Petrauskas (iki 60 kg) ir Ričardas Kuncaitis (iki 64 kg) užsitikrino mažiausiai sidabro medalius. Dėl aukso boksininkai varžysis trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius