Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 05

Kanojininkas Tomas Gadeikis: niekas iš Lietuvos sportininkų nesmerkia Donatos Rimšaitės

Kanojininkas Tomas Gadeikis tikina, kad nė vienas Lietuvos sportininkas nesmerkia Rusijos pilietybę priėmusios penkiakovininkės Donatos Rimšaitės.
Kanojininkas Tomas Gadeikis
Kanojininkas Tomas Gadeikis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„TV3 Žinioms“ 28-erių T.Gadeikis prisipažino, kad prieš kelerius metus ir pats būtų pasinaudojęs geresnes sportines ir finansines sąlygas sudarančios šalies pasiūlymu pakeisti pilietybę.

Penkiskart Europos ir triskart pasaulio čempiono teigimu, prastos treniruočių sąlygos ir bazių stoka daugelį Lietuvos sportininkų verčia susimąstyti apie kitos šalies pilietybę.

„Niekas iš sportininkų nesmerkia D.Rimšaitės. Bent negirdėjau, kad kas nors smerktų“, – „TV3 Žinioms“ sakė T.Gadeikis.

2800 litų per mėnesį gaunantis T.Gadeikis tikina iš šios sumos tik pragyvenantis, o taupyti ateičiai nelieka iš ko. Neva padidintos stipendijos, kuo giriasi sporto vadovai, yra apgaulė, nes sportininkai šiemet nebegauna maistpinigių.

Kaip pavyzdį, T.Gadeikis pirštu duria į tą pačią Rusiją. Pasak jo, geriausi rusų kanojininkai iš atlyginimų perkasi nekilnojamą turtą, neimdami jokių paskolų.

„Sakė, kad jie gauna 12–15 tūkst. JAV dolerių per mėnesį. Ir tai čia pasakė pasikuklindami. Vienas pažįstamas per du metus, nelabai taupydamas, sugebėjo nusipirkti Maskvoje butą. Be jokių paskolų“, – dėstė sportininkas.

„TV3 Žinių“ kalbintas Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) viceprezidentas ir buvęs Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius Vytas Nėnius aiškino, kad reikia įvertinti ir šalies galimybes.

„Taip, tai nėra didelės lėšos, tačiau prie mūsų šalies galimybių tai yra pakankamos lėšos, kad sportininkai galėtų ir studijuoti, o turintys šeimas – ir šeimoms padėti“, – teigė V.Nėnius.

Dvivietę kanoją irkluojantys T.Gadeikis ir Raimondas Labuckas pavasarį tikisi iškovoti olimpinius kelialapius.

AFP/Scanpix nuotr./Raimundas Labuckas (deainėje) ir Tomas Gadeikis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Raimundas Labuckas (dešinėje) ir Tomas Gadeikis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius