Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 18

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas po savo sparnu priglaus „Spyrio“ futbolo klubą

Tylios derybos ir slapti pokalbiai baigėsi – Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas trečiadienį atvers vieno iš savo žaidimų kortas. Beveik pusmetį puoselėta idėja davė savo vaisius – Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas tampa multifunkciniu klubu. Šiandien po pietų bus pranešta, kad prie krepšinio ekipos prisijungia šio sezono A lygoje kovosiantis Kauno „Spyrio“ futbolo klubas, kuris pirmenybes pradės „Žalgirio“ pavadinimu.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Lietuvos A lygos licencijavimo komisijai Kauno „Spyris“, praėjusiame sezone pirmoje lygoje užėmęs ketvirtąją vietą, paraišką pateikė kartu su „Žalgirio“ krepšinio klubu. Vasario 25 dieną Lietuvos futbolo federacijos susirinkime „Spyris“ pateiks prašymą vadintis Kauno „Žalgirio“ komanda.

Kauniečiai gavo teisę varžytis A lygoje, tačiau gali pakeisti pavadinimą iki A lygos pradžios.

„Nematau nieko, kas galėtų sutrukdyti Kauno futbolininkams startuoti A lygoje „Žalgirio“ pavadinimu. Mes registruoti A lygoje kaip FK „Žalgiris“, o kauniečių ekipa – kaip „Kauno Žalgiris“. Manykime, klausimas yra ne mums – ar gali du „Žalgiriai“ žaisti A lygoje. Tai Lietuvos futbolo federacijos reikalas“, – portalui 15min.lt sakė šalies čempiono Vilniaus „Žalgirio“ klubo direktorius Mindaugas Nikoličius. Jis kartu su ekipa dabar yra Kipre, kur komanda rengiasi naujam sezonui.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – vėl Lietuvos futbolo A lygos čempionas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – vėl Lietuvos futbolo A lygos čempionas

Apie tarptautinį „Žalgirio“ klubo modelį ir „Žalgirio“ futbolo klubo atsiradimą šiandien vyksiančioje spaudos konferencijoje kalbės Kauno meras Andrius Kupčinskas ir „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas. Bus ir „Spyro“ ekipos atstovai.

Nematau nieko, kas galėtų sutrukdyti Kauno futbolininkams startuoti A lygoje „Žalgirio“ pavadinimu. Mes registruoti A lygoje kaip FK „Žalgiris“, o kauniečių ekipa – kaip „Kauno Žalgiris“.

Neoficialiai yra teigiama, kad „Žalgirio“ krepšinio klubas norėtų po savo sparnu matyti ne tik futbolo, bet ir rankinio bei tinklinio ekipas. Tokios derybos taip pat vedamos. Kalbama, kad greitu laiku prie „Žalgirio“ prisijungs dvi rankinio komandos.

„Tokį modelį savo laiku aš bandžiau įgyvendinti Vilniuje. Kai dar buvau Lietuvos rankinio federacijos prezidentu, norėjau sujungti futbolą, rankinį ir krepšinį, – portalui 15 min.lt kalbėjo Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) direktorius Edis Urbanavičius. – Apie kauniečių užmojus daug nesu girdėjęs. Tačiau iškart galima buvo numatyti, kad Vilniaus „Žalgirio“ futbolo ekipos ir Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandų susiliejimas yra neįmanomas. Mat būtų neaiški klubo valdyba, susiskaldytų sirgaliai, vyktų labai dideli nesutarimai dėl lėšų panaudojimo. Tad visiškai natūralu, kad tai galėjo padaryti tik vieno miesto klubai“.

Lietuvos futbolo federacijos Vykdomasis komitetas trečiadienį „A lygos“ licencijas suteikė Kauno „Stumbro“ ir Kauno „Spyrio“ klubams.
 Kauno „Spyrio“ klubas tampa „Kauno Žalgiriu“.

„Ispanijoje yra daug „Real“, Izraelyje – „Maccabi“. Ir nieko... Pas mus tai neįprasta, kad vienam čempionate – du klubai su tuo pačiu pavadinimu. Žiūrėsime, kaip ten viskas atrodys, kaip žmonės priims. Kai praėjusiais metais Kaune vyko sportininkų apdovanojimų ceremonija, šio miesto meras ne itin buvo sužavėtas, kad yra komanda „Spyris“, kuri žais A lygoje. Pavadinimas – nerimtas (juokiasi).

Tai dabar bus „Žalgiris“. Esu kalbėjęs su teisininkais, tai jie tikina, kad viskas su licencijavimu yra gerai su pavadinimais ir „susikirtimų“ su Vilniaus „Žalgiriu“ nebus“, – portalui 15min.lt sakė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Julius Kvedaras.

Daug kam Kaune „Žalgirio“ klubo idėja suvienyti kitų sporto šakų atstovus po viena vėliava buvo paslaptis, kurios jie nežinojo. Portalo 15min.lt kalbinti laikinosios sostinės krepšinio specialistai gūžčiojo pečiais ir negalėjo nieko pasakyti apie būsimą sporto klubų susiliejimą į vieną multifunkcinę sporto organizaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius