Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 27

Kęstutis Navickas Europos badmintono čempionate užėmė 9 vietą

Ketvirtadienį įvyko Kęstučio Navicko mačas su vienu iš geriausių Europos badmintonininkų, vokiečiu Marcu Zwiebleriu. Lietuvis varžovui nusileido 16:21, 14:21 ir turnyre užėmė devintąją vietą.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas / Mark Phelan for Badminton Europe nuotr.

2012 metų Europos čempionate Karlskronoje (Švedija) Vokietijos sportininkas lipo ant nugalėtojų pakylos pasipuošęs Europos čempiono aukso medaliu, o 2010-ųjų Europos čempionate užėmė trečiąją vietą į priekį užleidęs tik badmintono pasaulio superherojus iš Danijos, Peterį Gade'ą ir Janą Jørgenseną.

Savo šalyje Marcas Zwiebleris net septynis kartus yra tapęs Vokietijos čempionu ir tik šiais metais Vokietijos čempiono sostą užleido jaunosios kartos kylančiai žvaigždei badmintonininkui Fabianui Rothui.

Pasauliniame BWF reitinge vokietis Marcas Zwiebleris 14-tas (aukščiausias jo pasiekimas – BWF reitinge užimta 10-a vieta).

Varžovo patirtis ir iškovoti pasiekimai lengvo susitikimo mūsų sportininkui tikrai nežadėjo. Trečiadienį, kai Kęstutis Navickas šventė puikią pergalę prieš Belgijos atletą Maxime Moreelsą, rezultatu 21:14, 17:21, 21:10, vokietis M.Zwiebleris pakankamai nesunkiai įveikė antrąją Anglijos raketę Toby Penty, rezultatu 21:10, 21:15.

Ketvirtadienį Kęstutis pademonstravęs gražų, brandų žaidimą, susitikimo pabaigoje, deja, turėjo pripažinti šiek tiek tiksliau žaidusio tituluoto vokiečio pranašumą.

Šios akistatos nugalėtojo M.Zwieblerio ketvirtfinalyje lauks susitikimas su dvikovos tarp suomio Eetu Heino ir kylančios naujos Danijos badmintono mokyklos žvaigždės, Anderso Antonseno nugalėtojo.

Tuo tarpu, K.Navickas, išsikovojęs garbingą vietą tarp 16 stipriausių Europos badmintonininkų ir užėmęs 9-16 vietą, savo pasirodymą Europos čempionate jau pabaigė.

Greitą, kovingą žaidimą demonstravęs sportininkas jau penktadienį planuoja grįžti į Lietuvą, o po kiek daugiau nei savaitės tikimės jį išvysti Lietuvos asmeniniame badmintono čempionate Vilniuje, kur jis mėgins apginti Lietuvos badmintono čempiono vardą.

55-asis Lietuvos asmeninis čempionatas vyks gegužės 6-7 d.d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius