Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 26

Kęstutis Navickas pergalingai startavo Europos badmintono čempionate

Danijoje vykstančiame Europos badmintono čempionate sėkmingai startavo pajėgiausias šalies badmintonininkas Kęstutis Navickas. Pirmojoje kovoje jis po trijų setų kovos 14:21, 21:17, 21:10 įveikė belgą Maxime'ą Moreelsą.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas / Mark Phelan for Badminton Europe nuotr.

Lietuvis iškart pateko į antrąjį čempionato ratą, o jo varžovas iš Belgijos dar turėjo įveikti Liuksemburgo atstovo Roberto Manno barjerą. Lietuvio varžovas antradienį tai padarė sėkmingai 21:9, 21:7.

K.Navicko ir M.Moreelso kovos pirmąjį setą laimėjo 21:14, tačiau išvadas padaręs lietuvis pakreipė susitikimo eigą savo naudai.

Kaip rašo Lietuvos badmintono federacijos interneto svetainė, antrajame sete užvirė bekompromisė kova. Abu sportininkai demonstravo greitą aštrų žaidimą. Ilgą laiką rezultatas buvo apylygis, tačiau setui įpusėjus lietuvis perlaužė žaidimą, o užtikrintai spurtavęs ir tiksliai sužaidęs paskutinę atkarpą K.Navickas laimėjo setą 21:17.

Trečiajame susitikimo sete Belgijos sportininkas pavargo. Kęstučio siunčiami tikslūs, žaidimo tempą keičiantys kamuoliuko atkėlimai į galinius aikštelės kampus išmušė M.Moreelsą sportininką iš vėžių ir ne kartą privertė klupti.

K.Navickas iki pat susitikimo pabaigos išlaikė puikią koncentraciją ir trečiajame sete varžovui nebepaliko jokių vilčių – 21:10.

Lietuvis jau dabar užsitikrino 9-16 vietą tarp geriausių Europos badmintonininkų.

Ketvirtadienį K.Navicko laukia nelengva akistata su vienu geriausių Europos badmintonininku, daugkartiniu Vokietijos čempionu Marcu Zwiebleriu, kuris tik šiais metais užleido Vokietijos čempiono sostą. Pasauliniame BWF reitinge vokietis yra 14-tas (aukščiausias pasiekimas BWF reitinge – 10-a vieta).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius