Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 01

KKSD atidžiau prižiūrės, kaip sporto federacijos naudoja valstybės lėšas

Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) siūlymu, siekiant efektyviau naudoti sporto šakos plėtrai skiriamas valstybės lėšas bei koordinuotai rengti sportininkus svarbiausioms varžyboms, pasirašytos bendradarbiavimo sutartys tarp olimpinių sporto šakų federacijų ir departamento įstaigos Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC).
KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis
KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Sutartyse numatytos lygiavertės teisės ir įsipareigojimai dalinantis informacija bei derinant sporto šakai aktualius sprendimus.

„Sporto plėtrai valstybė skiria lėšas per sporto šakų federacijas ir olimpinį sporto centrą, kurie turi bendrą tikslą, bet skirtingus, dažnai nesuderintus kelius jam pasiekti. Šia sutartimi sudaromos sąlygos bendromis pastangomis nukreipti valstybės skiriamas lėšas taip, kad jos būtų naudojamos efektyviai, skaidriai ir aiškiai, siekiant aukščiausių sporto šakos rezultatų“, – sakė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

Susitikime su olimpinių sporto šakų federacijomis departamento vadovas pažymėjo, kad ši sutartis nėra privaloma: „Tai abipusio geranoriškumo gestas. Siūlome federacijoms ir mūsų įstaigai aiškiau ir konkrečiau bendrauti, keistis informacija ir kartu priimti sprendimus.“

„Iki šiol bendradarbiavome su olimpiniu sporto centru be jokių rūpesčių. Ši sutartis įteisina mūsų santykius siekiant bendro tikslo, sudėlioja juos į tam tikras ribas ir konkretizuoja veiklą“, – sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos generalinis sekretorius Vaclovas Šiugždinis.

Pagal sutartį LOSC įsipareigoja su federacija derinti per departamentą skiriamų lėšų poreikio planavimą. Tiek LOSC, tiek federacija įsipareigoja kviesti viena kitos atstovą į posėdžius, kuriuose svarstomi klausimai, susiję su federacijos atstovaujamos sporto šakos sportininkų rengimu, keistis informacija apie šiuo tikslu disponuojamų valstybės biudžeto lėšų naudojimą. Abi šalys turi teisę teikti viena kitai siūlymus dėl sportininkų rengimo, jų dalyvavimo varžybose.

Šios sutartys federacijoms buvo pateiktos derinti dar praėjusių metų rudenį. Vakar sutartis jau pasirašė didžioji dalis iš 23 federacijų, kurių atstovaujamų sporto šakų sportininkai rengiami Lietuvos olimpiniame sporto centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius