Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 01

Kremlius nurodė atsistatydinti pareigūnams, kurie buvo atsakingi už rusų olimpiečių pasirengimą

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pirmadienį paragino atsistatydinti pareigūnus, kurie buvo atsakingi už rusų olimpiečių pasirengimą, nes šalis itin nesėkmingai pasirodė žiemos olimpinėse žaidynėse Vankuveryje.
Dmitrijus Medvedevas ir Vladimiras Putinas kalnuose
Dmitrijus Medvedevas ir Vladimiras Putinas kalnuose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį pasibaigusi olimpiada buvo nesėkmingiausia Rusijai, kuri laimėjo vos tris aukščiausius apdovanojimus ir pagal iškovotų medalių skaičių šalių rikiuotėje užėmė tik 11 vietą.

„Tas, kas atsakingas už pasirengimą olimpiadai, turi ir dabar prisiimti atsakomybę. Atsakingi asmenys turės priimti ryžtingą sprendimą ir parašyti (atsistatydinimo) pareiškimus, – sakė D.Medvedevas pirmadienį per susitikimą su valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ vadovybe. – Jei nesugebės, mes jiems padėsime.“

2006-ųjų žiemos olimpinėse žaidynėse Turine Rusija iškovojo 22 medalius, tarp jų – aštuonis aukščiausius apdovanojimus.

Opozicijos politikai jau paragino atsistatydinti sporto ministrą ir Rusijos olimpinio komiteto vadovą, o Rusijos žiniasklaidos apžvalgininkai išreiškė susirūpinimą, kaip šalies sportininkai pasirodys 2014 metų olimpinėse žaidynėse, kurios vyks Rusijoje, Sočio mieste.

„Mes ilgą laiką rėmėmės sovietinėmis galimybėmis. Kažkuriuo laiku jos pasibaigė. Praradome sovietinę sporto mokyklą, jos paprasčiausiai neliko, tačiau savo sistemos nesukūrėme“, – sakė D.Medvedevas ir pabrėžė, jog, žinoma, nereikėtų idealizuoti sovietinės sporto mokyklos.

Šaltojo karo metu sportas buvo naudojamas kaip galimybė tuometėms supervalstybėms įrodyti savo pranašumą ir iki 1991 metų, kai subyrėjo Sovietų Sąjunga, jos sportininkai visuomet būdavo vieni iš olimpiados lyderių.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius