Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 18

Griuvimų paženklintoje trasoje – L.Vonn triumfas (nuotraukos)

Nepaisydama kojos traumos 25-erių amerikietė Lindsey Vonn tapo Vankuverio žiemos olimpinių žaidynių kalnų slidinėjimo greitojo nusileidimo rungties olimpine čempione, tuo tarpu daugelis kitų dalyvių griuvo ir finišo nepasiekė.
L.Vonn laimėjo olimpinį auksą
L.Vonn laimėjo olimpinį auksą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai yra gražiausia mano gyvenimo akimirka, nepaprastas jausmas. Kai pamačiau savo vardą pirmoje vietoje, nežinojau, kur dėtis iš džiaugsmo“, – su ašaromis akyse sport1.de kalbėjo L.Vonn. Ji teigė iš džiaugsmo net pamiršusi kojos skausmus.

Amerikietė distanciją įveikė per 1 minutę 44,19 sekundės ir 0,56 sek. aplenkė tautietę Julią Mancuso. Bronza atiteko austrei Elisabeth Goergl. Keletas šios rungties favoričių netgi nebaigė distancijos. Tiesa, kaip parodė pirminė apžiūra, griuvusios sportininkės rimtų sužalojimų nepatyrė.

Viena iš favoričių švedė Anja Paerson gana sunkiai griuvo netoli finišo. Tikslo nepasiekė ir italės Elena Fanchini bei Daniela Merighetti. Rumunė Edith Miklos taip pat neišsilaikė ant kojų ir dideliu greičiu rėžėsi į apsauginį tinklą. 21 metų sportininkė suteijus pirminę pagalbą malūnsparniu išskraidinta į ligoninę. Jai diagnozuotas kelio kryžminių raiščių trūkimas.

Vargo šioje distancijoje turėjo ir nugalėtoja tapusi L.Vonn. Ji per plauką išsilaikė ir negriuvo netoli finišo, tačiau pasiekė tikslą. „Kova buvo sudėtinga. Šuoliai buvo aukštesni ir tolimesni, nei tikėjausi. Vis dėlto ją įveikiau. Nepaprastai geras jausmas“, – teigė amerikietė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius