Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 02

Krupeckaitė: premijos užteks tik maistui

Pasaulio dviračių treko čempionato prizininkės Simona Krupeckaitė, Gintarė Gaivenytė, Vilija Sereikaitė ir geriausias šalies tenisininkas Ričardas Berankis penktadienį buvo pagerbti Vyriausybės rūmuose. Premjeras Andrius Kubilius jiems įteikė pinigines premijas ir atminimo medalius.
Vyriausybėje buvo apdovanotos dviratininkės ir tenisininkas
Vyriausybėje buvo apdovanotos dviratininkės ir tenisininkas / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Kur mano dviratininkės?“ – vos įėjęs į Vyriausybės Baltąją salę ir sveikindamasis su svečiais paklausė A.Kubilius. Juokdamasis ministras pirmininkas prisipažino, kad dviračiai – jo meilė.

„Dviračiai – mano slapta meilė. Sirgau už mūsų dviratininkes Kopenhagoje ir sekiau rezultatus. Nesu toks geras dviratininkas, bet smagu, kad kartais įveikiame britus, nors juos ir labai mylime“, – kalbėjo premjeras.

Anot jo, pergalės ir aukšti rezultatai tokiu nelengvu metu yra dar brangesni. „Pinigų visada trūksta. Palyginti su kitomis šalimis, norėtųsi daugiau investuoti į sportą. Neklauskite apie pinigus, ieškome sprendimų, – nusijuokė A.Kubilius. – Tokios pergalės turėtų paskatinti ir patiems daugiau sportuoti.“

Ministras pirmininkas užsiminė, kad premijoms pinigų užteks. „Kitais metais laimėsime Europos krepšinio čempionatą, paskui pergalių bus 2012 metų Londono olimpiadoje. Viskam esame pasirengę“, – vėl juokavo A.Kubilius.

Patvirtindamas savo žodžius jis įteikė pinigines premijas pasaulio čempionate prizininkėmis tapusioms treko dviratininkėms. Keturis visų spalvų medalius Kopenhagoje laimėjusiai S.Krupecekaitei teko 38 tūkst. litų čekis, bronzos medalį komandiniame sprinte iškovojusiai Gintarei Gaivenytei – 7,5 tūkst., o 3 000 m persekiojimo rungtyje bronzą laimėjusiai Vilijai Sereikaitei – 5 tūkst. litų čekis.

S.Krupeckaitė kukliai reagavo ir žurnalistų paklausta, ar jaučiasi tinkamai įvertinta, kurį laiką tylėjo, o vėliau tvirtino, kad sunku atsakyti į šį klausimą. O kam bus išleista premija? „Tuos pinigus galima tik maistui išleisti“, – sakė pasaulio čempionė.

Premjerui dviračių sporto atstovai savo ruožtu įteikė treko marškinėlius ir pažadėjo tinkamai parengti dvikovai treke su bet kurios kitos valstybės vadovais. A.Kubilius Panevėžio treką galės išmėginti balandžio 16 dieną per išvažiuojamąjį posėdį.

Be dėmesio neliko ir tenisininkai, mat Lietuvos vyrų rinktinė prieš mėnesį Daviso taurės mače 3:2 parklupdė šios sporto šakos tėvynės Didžiosios Britanijos atstovus. Tai plačiai nuskambėjo pasaulio žiniasklaidoje. Premjeras į Vyriausybės rūmus atvykusiam rinktinės lyderiui R.Berankiui įteikė atminimo medalį ir palinkėjo kuo greičiau planetos reitinge pasiekti pirmąjį šimtuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius