Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 31

Laurai Asadauskaitei – olimpinis kelialapis, Donata Rimšaitė Europos čempionate – 32-a

Geriausia Lietuvos penkiakovininkė Laura Asadauskaitė išgelbėjo šalies rinktinę nuo tragiško pasirodymo Europos čempionate Londone. Lietuvė neiškovojo medalio, tačiau užėmė penktąją vietą ir viena pirmųjų šalyje iškovojo kelialapį į 2012-ųjų Londono vasaros olimpines žaidynes.
Penkiakovininkė Laura Asadauskaitė Europos čempionate užėmė penktą vietą.
Penkiakovininkė Laura Asadauskaitė Europos čempionate užėmė penktą vietą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

27-erių L.Asadauskaitė Senojo žemyno pirmenybių finale surinko 5492 taškus ir nuo čempionės vokietės Lenos Schoneborn atsiliko 108 taškais. Po pirmosios fechtavimo rungties lietuvė užėmė šeštąją vietą, po plaukimo nukrito į 8-tąją, o prieš lemiamą bėgimo ir šaudymo rungtį buvo septinta.

Tiesioginę transliaciją žiūrovai galėjo stebėti per „Sport“ televiziją, o varžybas komentavo L.Asadauskaitės vyras, buvęs penkiakovininkas Andrejus Zadneprovskis. Jis prisipažino labai jaudinęsis dėl Lauros pasirodymo, tačiau tikėjęs jos jėgomis iki pat galo. „Labiausiai nerimavau per jojimo rungtį ir šiek tiek buvo apmaudu, kad Laurai nepavyko iškovoti medalio. Nieko baisaus, galbūt pasaulio čempionate ją slėgs mažesnė įtampa, nes dėl olimpinio kelialapio kovoti nebeteks“, – 15min.lt sakė A.Zadneprovskis.

Jis pasakojo, kad L.Asadauskaitė lemiamos rungties trečiajame ugnies ruože vis dar neišsprendžia psichologinių problemų: „Laura pradeda skubėti, nesusikaupia. Tai iš didelio noro pasivyti varžoves. Mes daug apie tai kalbėjome, bet ji išvadų nepadaro.“

21-erių metų Lina Batulevičiūtė taip pat pateko į finalą ir užėmė galutinę 22-ą vietą (5128 tšk).

Nesėkmingai čempionatas susiklostė Rusijos pilietybę priėmusiai Donatai Rimšaitei. Ji turėjo problemų su pneumatiniu pistoletu ir gana netikėtai finale liko 32-a.

A.Zadneprovskis 15min.lt pasakojo, kad D.Rimšaitė turėjo rimtų problemų su sveikata, gulėjo ligoninėje ir praleido „Kremliaus taurės“ varžybos Rusijoje. „Manau, Donata neatgavo sportinės formos, kažką daugiau galbūt papasakos grįžusi Laura“, – sakė A.Zadneprovskis.

Fiasko Europos čempionate patyrė mūsų šalies penkiakovininkai. Edvinas Krungolcas ir Justinas Kinderis net nepateko į finalą, o 25-erių Tomas Makarovas finale užėmė 30-ą vietą ir taip pat nesugebėjo iškovoti kelialapio į Londono olimpines žaidynes.

Kelialapius į Londono olimpiadą pelnė 1–8 vietas užėmę sportininkai.

„Londone mūsų vyrams nepasisekė, bet dar lauks pasaulio čempionatas, įvyksiantis rugsėjo 8–14 d. Maskvoje. Tenai trys čempionato medalininkai irgi iškovos kelialapius į olimpines žaidynes. Jeigu ir čia nepasiseks, lauksime kitų metų. Esu įsitikinęs, kad mūsų penkiakovininkai pateks į olimpines žaidynes“, – perspektyvas įvertino Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius