-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 11

BMX ledus judins kartu su europarlamentaru Antanu Guoga

Mažųjų dviračių (BMX) entuziastai, mėgėjai ir tik norintys pradėti užsiimti šiuo sportu greitu metu gali turėti naują vietą treniruotėms. Geriausia Lietuvos BMX dviratininkė Vilma Rimšaitė ir europarlamentaras, verslininkas Antanas Guoga bandys suremti pečius ir nors kiek pagerinti dabartines šių sportininkų treniruočių sąlygas.
Vilma Rimšaitė
Vilma Rimšaitė / Red Bull nuotr.

Kiek daugiau nei prieš savaitę V.Rimšaitė atskleidė savo norą pamėginti Lietuvoje atidaryti naują BMX trasą su 8 m aukščio starto platforma, kurioje ji ir kiti šalies sportininkai galėtų tinkamai pasirengti tarptautinėms varžyboms. Šią galimybę ji aptarė ir su A.Guoga, tačiau pirmiausiai planuojama įrengti vadinamąją „pump track“ trasą Anupriškėse netoli Trakų esančiame „TonyResort“ poilsio ir pramogų parke. 

„Pump track“ – nedidelė BMX trasa be starto platformos, bet su daugybe įvairaus sudėtingumo kalniukų.

„Su A.Guoga kalbėjomės tiek dėl tikros trasos, tiek dėl „pump track“. Tikra trasa reikalauja daugiau laiko, lėšų – taip greitai ji negali atsirasti, nes reikia leidimus gauti ir panašiai. Bet pradėjome kalbėti apie „pump track“ – tai lengvesnė ir saugesnė treniruočių vieta. Vaikams, pradedantiesiems, čia galima pradėti mokytis šuolių, važiavimo ant vieno rato ir kitų dalykų. Čia gali sportuoti ir profesionalai“, – pasakojo olimpietė.

Pasak sportininkės, A.Guoga labai palaiko mintį pradėti trasos statybą jam priklausančiame pramogų parke. Nors viskas dar nėra galutinai nuspręsta, verslininkas jau ieško, kas galėtų prisidėti prie šios idėjos įgyvendinimo.

Įrengti tokią trasą esant geram orui galima per savaitę. „Čia nereikia jokių statinių. Užtektų tik žemės, skaldos, mini krautuvo ir galima per savaitę tikrai padaryti trasą“, – sakė šiaulietė.

Nors ši trasa pagerintų profesionalių sportininkų bendrą pasirengimą, tačiau ruošiantis tarptautinėms varžyboms, jos būtų negana. Todėl A. Guoga ir V. Rimšaitė kalbėjosi ir dėl pagrindinės trasos įrengimo su 8 m starto platforma.

„Dėl trasos dar šnekėsime ir žiūrėsime, kas bus. Galbūt atsiras daugiau vaikų, žmonių, kurie pamatys „pump track“, susidomės. Bijau kažką planuoti, bet vienas žingsnis vienu metu ir pasižiūrėsime, kur tai nuves – blogiau tikrai nebus. O jeigu galutinis rezultatas bus toks, kad atsiras ta trasa, tai bus nemažas pliusas“, – mano V.Rimšaitė.

Iš pradžių A. Guoga norėjo pagrindinę trasą taip pat statyti „TonyResort“ poilsiavietėje, tačiau, V. Rimšaitės manymu, ją reikėtų įrengti pačiame Vilniuje dėl geresnio susisiekimo. Sportininkės manymu, tokios trasos turėtų būti kiekviename didžiajame mieste, norint šio sporto atstovams suteikti sąlygas tinkamai treniruotis ir siekti profesionalių aukštumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius