Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 26

Leonardas Čaikauskas Europos žolės riedulio federacijos vykdomosios tarybos nariu išrinktas trečiai kadencijai

Vokietijoje įvyko Europos žolės riedulio federacijos (EHF) Generalinė Asamblėja, kurioje buvo išrinktas EHF prezidentas, garbės iždininkas ir trys Vykdomosios tarybos nariai.
Leonardas Čaikauskas
Leonardas Čaikauskas / A.Pliadžio nuotr.

Generalinėje Asamblėjoje dalyvavo 38 šalys, turėjusios balso teisę iš 43 senojo komiteto narių. Balsų dauguma buvo išrinkta nauja EHF prezidentė olandė Marijke Fleuren, prieš tai ėjusi EHF viceprezidentės pareigas. 

Olandė surinko 21 balsą. Jos konkurentas į prezidento postą Vokietijos ŽRF prezidentas Stephanas Abelis sulaukė 17 šalių palaikymo. Surinktų balsų skaičiaus nepakako tam, kad vokietis būtų išrinktas prezidentu.

Į EHF garbės iždininko postą pretendavo suomis Mika Rihtila ir Danijos ŽRF prezidentas Hansas Peteris Hansenas, kuris netikėtai pasitraukė iš kandidatų sąrašo. Be „kovos“ garbės iždininku buvo išrinktas Suomijos ŽRF atstovas.

Pagal EHF statutą VT tarp eilinių narių moterų atstovėms buvo skiriamos 2 vietos. Kovoje dėl tarybos narės vietos užtikrintai laimėjo Vokietijos atstovė Carola Meyer.

Vokietijos atstovė Carola Meyer (28 balsai) buvo perrinkta antrai kadencijai. Kita kandidatė iš Škotijos surinko 10 balsų. Vokietės pergalę lėmė tai, kad VŽRF prezidentas nebuvo išrinktas EHF prezidentu ir šalys solidariai palaikė Vokietijos atstovę.

Aštriausia kova buvo laukiama EHF VT vyrų narių rinkimuose. Čia į dvi vietas pretendavo penkių šalių atstovai. O kovą dar paaštrino tai, kad pagal EHF statutą rinkimuose į VT narius leidžiama dalyvauti ir moterų atstovei, kuri pirmajame rinkimų etape nepateko į Vykdomąją Tarybą.

Rinkimus dar labiau suintrigavo ir tas faktas, kad buvęs EHF prezidentas, Anglijos atstovas Martinas Gotheridge pasitraukė iš rinkimų ir į jo vietą Taryboje pretendavo naujai išrinktas Anglijos žolės riedulio federacijos prezidentas, dviejų olimpinių žaidinių dalyvis Simonas Masonas. Žinant, kad olimpinės žaidynės 2012 metais vyks Londone...

Balsavimai parodė, kad šioje ypatingai aštrioje kovoje dėl tolimesnio žolės riedulio vystymosi senajame komitete, šalys labiausiai palaikė Lietuvos atstovą LŽRF prezidentą Leonardą Čaikauską, kurį savo balsais palaikė 20-ties šalių atstovai. Leonardas Čaikauskas buvo perrinktas trečiajai kadencijai ir pasiliko atstovauti savo šaliai bei regionui dar ketveriems metams (iki 2015 m.)

Simonas Masonas gavo 19 balsų ir taip pat pateko tarp EHF VT narių. Italijos atstovas surinko 15 balsų, Danijos ŽRF prezidentas – 9 balsus. Škotijos atstovė šį kart surinko tik 4 balsus ir nepateko į tarybą.

Galutinis tarybos narių išsidėstymas po rinkimų:

Prezidentė: Marijke Fleuren (NED)
Viceprezidentas: Jorge Alcoveris (ESP)
Generalinis sekretorius: R.Davidas Balbirnie (IRL)
Garbės iždininkas: Mika Rihtila (FIN)
Tarybos nariai: Leonardas Čaikauskas (LTU), Jean-Christophe Capelle (BEL), Ludmila Pastorova (SVK), Simonas Masonas (ENG), Carola Meyer (GER), Jerzy Smorawinskis (POL), Janas Vymazalas (CZE).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius