Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 25

Lietuva atsirinko rinktinės narius pasaulio stalo futbolo čempionatui

Visą savaitgalį geriausi Lietuvos stalo futbolo žaidėjai kovojo dėl „Lietuvos stalo futbolo taurės 2015“ trofėjų ir kvietimų į pasaulio stalo futbolo taurė akistatas, vyksiančias Italijos Turine balandžio 8-12 dienomis.
Stalo futbolo asai Albinas Šeputis ir Justas Kiškis
Stalo futbolo asai Albinas Šeputis ir Justas Kiškis
Temos: 1 Stalo futbolas

„Lietuvos taurės 2015“ varžybos prasidėjo jaunių (iki 18 metų) kovomis. Kaip ir reikėjo tikėtis, vienetų kategorijoje dominavo Lietuvos jaunių rinktinės narai, praėjusiais metais tapę pasaulio čempionais. Bronza atiteko Simonui Pupeikiui, sidabras – Justui Kiškiui, o aukso medalį ir Lietuvos jaunių taurę laimėjo Albinas Šeputis, kuris užtikrintai nukeliavo iki finalo ir lemiamame mače paklojo savo dvejetų rungties partnerį Justą Kiškį.

Jaunių dvejetų rungtyje didelių staigmenų pateikta nebuvo – čia vėl karaliavo Albinas Šeputis ir Justas Kiškis, laimėję auksą ir taures. Antroje vietoje liko Simonas Pupeikis ir Austėja Šermončiūtė, o bronzos medaliais pasipuošė Evaldas Bražėnas ir Dovydas Poškus.

Šeštadienio rytas prasidėjo vienetų varžybomis ir popiet jau buvo aiškūs stipriausi Lietuvos stalo futbolo žaidėjai. Aukso medalį ir taurę pelnytai laimėjo Simonas Pupeikis, atsirevanšavęs Justui Kiškiui už pralaimėjimą, užkirtusį jam kelią į finalą, jaunių vienetų rungtyje. Trečioje vietoje – Tautvydas Tveriaga, be medalio palikęs jaunių čempioną Albiną Šeputį.

Rapolas Jamontas, pasaulio vienetų reitinge užimantis 7 vietą, netikėtai liko tik šeštas – su labai stabiliai žaidusiu ir puikią sportinę formą demonstravusiu Simonu Pupeikiu jam teko susidurti jau ketvirfinalyje ir pralaimėjus, atsisveikinti su galimybe kovoti dėl medalių.

Šeštadienio pavakare „Foosin“ klubas, kuriame vyko Lietuvos taurės kovos, nušvito, o futbolo stalai „lengviau atsiduso“ – prie rankenų stojo dailiosios lyties atstovės.

Stalo futbolo šventėje dalyvauti ir varžytis galėjo visi norintys. Pradedantieji ir mažiau nei 1500 reitingo taškų turintys žaidėjai kovojo dėl mėgėjų taurių. Dvejetų rungtyje šiais metais dalyvavo net 17 komandų. Mėgėjų dvejetų bronza atiteko Simui Česnavičiui ir Evaldui Bražėnui, sidabrą laimėjo Tadas Pakulis ir Dovydas Bakšys, o čempionais tapo ir aukso medaliais pasidabino Ignas Kavaliauskas ir Miglė Januševičiūtė.

Panašu, kad Ignas Kavaliauskas baigia išaugti „mėgėjo“ marškinėlius – mėgėjų vienetų taurę ir aukso medalį jis laimėjo žaisdamas ne tik greitą, tikslų, bet ir apgalvotą žaidimą. Antrą vietą užėmė ir sidabro medaliu džiaugėsi Vytautas Kliorė. Bronza atiteko Agnei Musajevaitei.

Šeštadienio pavakare „Foosin“ klubas, kuriame vyko Lietuvos taurės kovos, nušvito, o futbolo stalai „lengviau atsiduso“ – prie rankenų stojo dailiosios lyties atstovės. Netrukus paaiškėjo, kad Austėja Šermončiūtė ne be reikalo pasaulio moterų vienetų įskaitoje užima šeštą vietą – daug ištvermės ir susikaupimo reikalavusiame finale ji įveikė praeitų metų Lietuvos čempionę Ievą Čižiūnaitę ir savo trofėjų kolekciją papildė 2015 – ųjų Lietuvos moterų vienetų taure bei aukso medaliu. Trečią vietą ir bronzą laimėjo Kotryna Kutorgaitė.

Šeštadienio kovas vainikavo moterų dvejetų varžybos, kurių čempionėmis tapo Ieva Čižiūnaitė ir Kotryna Kutorgaitė, tuo tarpu Austėja Šermončiūtė žaidusi su Agne Musajevaite liko antros. Bronzos medaliai atiteko Alisai Januškevič ir Miglei Januševičiūtei.

Sekmadienį, paskutinę turnyro dieną, įvyko dvejetų varžybos. Prie stalų stojo 34 žaidėjai, o mažajame ir didžiajame finaluose žiūrovai mėgavosi aukščiausio lygio žaidimu ir įtampa. Auksas ir taurės išslydo iš rankų jaunių dvejetų čempionams Albinui Šepučiui ir Justui Kiškiui – Rapolo Jamonto ir Simono Pupeikio tandemas, permainingame finale paskutinę akimirką persvėrė žaidimą ir diktavo tempą iki pergalingo įvarčio. Bronzos medaliai atiteko Tadui Pakuliui ir Baltrui Šivickiui, kurie įveikė mažojo finalo favoritais laikytus Arną Bastį ir Tautvydą Tveriagą.

Kaip Lietuvos stalo futbolo rinktinei seksis pasaulio taurės turnyre Turine bus aišku jau balandžio 8-12 dienomis.

Preliminari Lietuvos rinktinės, žaisiančios 2015-ųjų pasaulio stalo futbolo taurės varžybose, sudėtis:

Agnė Musajevaitė, Albinas Šeputis, Arnas Bastys, Austėja Šermončiūtė, Justas Kiškis, Rapolas Jamontas, Simonas Jakubauskas, Simonas Pupeikis, Tautvydas Tveraga.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius