Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2009 03 04

Lietuva – Gruzija. Jaunystė prieš patirtį. (video)

Ateinantį savaitgalį Vilniuje geriausi Lietuvos tenisininkai žais Daviso taurės mačą su Gruzijos rinktine. Būsimą dvikovą lietuviai vertina atsargiai – 50 prie 50, o gruzinai kalbėjo apie pergalę.
Lietuvos teniso rinktinė buvo nusiteikusi optimistiškai.
Lietuvos teniso rinktinė buvo nusiteikusi optimistiškai. / Aurimo Kuckailio/15min nuotr.

Kovo 6–8 dienomis Vito Gerulaičio teniso akademijoje Lietuvos tenisininkai žais Deviso taurės (neoficialaus pasaulio komandinio čempionato) turnyro Europos ir Afrikos zonos antros grupės mačą su Gruzijos rinktine.

Lietuvos komandos žaidėjai – aštuoniolikmetis Ričardas Berankis (ATP reitinge užima 460 vietą), 24 metų Gvidas Sabeckis (586), žaidžiantis kapitonas, 32 metų Danielis Lencina-Ribesas, šešiolikmetis Dovydas Šakinis bei komandos vadovas Remigijus Balžekas.

„Tai jau ketvirtas kartas, kai Lietuva žais antroje Daviso taurės grupėje. Daug šansų išeiti į pirmą grupę mes niekada neturėjome ir kol kas neturime, – komentavo Lietuvos komandos vadovas Remigijus Balžekas. – Matyt, kol antroje grupėje tapsime nugalėtojais, reikės palaukti. Labai galingos yra Latvijos, Portugalijos, Suomijos ir Danijos komandos. Manau, kad Lietuva šiuo metu yra savo vietoje.“

Mūsų komanda jaunesnė ir gal geriau subalansuota, tačiau varžovai labiau patyrę.

Anot jo, pasirengimas vyko normaliai, o dabar reikia laukti rezultatų. Įdomu, kad šansus Lieuvos ir Gruzijos komandų šansus mūsų šalies atstovai vertino gana atsargiai – 50 prie 50. „Nors lietuvių reitingas aukštesnis, į jį žiūrėti nevertėtų. Mūsų komanda jaunesnė ir gal geriau subalansuota, tačiau varžovai labiau patyrę“, – aiškino Teniso federacijos prezidentas Liutauras Radzevičius.

Jis teigė, kad už iškopimą į antrą grupę reikėtų dėkoti D.Lencinai ir G.Sabeckiui. Pernai jų vedama mūsų šalies rinktinė užėmė pirmą vietą trečioje grupėje. Šių metų uždavinys – įsitvirtinti antroje grupėje.

Pirmajai Lietuvos raketei R.Berankiui jau teko susidurti su vienu iš gruzinų – Irakli Labadze. „Tuomet pralaimėjau, dabar bus proga atsigriebti –  teigė antrąkart Daviso taurėje žaisiantis aštuoniolikmetis. – Kaip dabar seksis, nežinau. Priklausys nuo daug ko.“ 

„Čia sėdi visi geriausi žaidėjai. Negali būti geriau“, – komandos draugus gyrė žaidžiantis kapitonas D.Lencina.

VIDEO: 15min lt R.Berankio komentaras

Gruzijos komandoje – buvęs pirmojo šimtuko žaidėjas 27 metų Iraklijus Labadze (528), kuris 2004 metais pajėgiausių planetos tenisininkų reitinge buvo net 42-as, 22 metų Lado Cichladzė, (1014), 21 metų Nodaras Itonisvilis (1325), dvidešimtmetis Georgas Charikadzė ir komandos kapitonas Viktoras Baksi.

Laiko treniruotėms turėjo daugiau lietuviai – gruzinams teko atlaikyti sunkią dešimties valandų kelionę per Rygą. „Tikimės labiau laimėti nei pralaimėti. Darysime viską, ką mokame geriausia. Susirinko visu geriausi mūsų žaidėjai“, – komentavo gruzinų lyderis I.Labadze. Beje, jis prisipažino, kad iš Lietuvos rinktinės pažįsta tik R.Berankį.

Aurimo Kuckailio/15min.lt nuotr./Gruzijos rinktinė atvyko ne pralaimėti.
Gruzijos rinktinė atvyko ne pralaimėti.

Jeigu Lietuvos tenisininkams pavyktų nugalėti, jie liepos 10–12 dienomis išvykoje susikautų su Slovėnijos ir Egipto poros nugalėtoju. Jeigu šį savaitgalį lietuviai nusileistų, tuomet jų lauktų dvikova namie su Slovėnijos ir Egipto poros pralaimėtu.

Lietuvos ir Gruzijos komandų mačas prasidės penktadienį, kovo 6 dieną 12 val. Vito Gerulaičio teniso akademijos dengtame aikštyne. Šeštadienį, kovo 7 dieną, dvejetų susitikimas prasidės 14 val., o sekmadienį, kovo 8 dieną, vyks dar du vienetų mačai, kurių pradžia – 12 val. Burtų bus traukiami ketvirtadienį. Tenisininkai žais iki trijų laimėtų setų.

Daviso taurės turnyro Europos ir Afrikos zonos antroje grupėje Lietuvos tenisininkai žais ketvirtą kartą po devynerių metų. Ankstesni bandymai išsaugoti vietą antroje grupėje 1995, 1997 ir 2000 metais buvo nesėkmingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius