Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 08

Lietuviams – pasaulio jaunių akademinio irklavimo čempionato bronza (papildyta 16.46 val.)

Kęstutis Juozėnas ir Algirdas Bendaravičius iškovojo bronzos medalius Prancūzijoje pasibaigusiame pasaulio jaunių (iki 19 metų) akademinio irklavimo čempionate.
Irklavimas
Irklavimas / „Scanpix“ nuotr.

Porinių dviviečių finale lietuviai 2000 m įveikė per 6 minutes 28,09 sekundės ir tik 0,25 sekundės atsiliko nuo sidabrą iškovojusių rumunų – Petru Codau bei Cristi-Ilies Parghie'o.

Aukso medaliais pasipuošė Vokietijos irkluotojai – Hubertas Trzybinskis ir Timo Piontekas – finale nuplaukę per 6 minutes 24,75 sekundės.

Per žingsnį nuo medalių liko paviene dviviete irklavę Ernestas Zarskis ir Rolandas Maščinskas. Jie finale distanciją įveikė per 6 minutes 44,89 sekundės ir užėmė ketvirtą vietą.

Lietuviai nuo bronzą iškovojusių Graikijos bendraamžių atsiliko 2,54 sekundės.

Čempionais šioje valčių klasėje įtikinamai tapo Serbijos (6:36,40) irkluotojai, beveik 5 sekundėmis aplenkę Graikijos (6:41,28) dvejetą.

Kaip BNS informavo Lietuvos irklavimo federacijos generalinė sekretorė Inga Okulevičienė, abi Lietuvos įgulos iškovojo kelialapius į 2010 metais Singapūre vyksiančias planetos jaunių olimpines žaidynes.

„Gaila, tačiau tai naujas renginys ir pagal galiojančias taisykles į Singapūrą važiuos tik aukštesnę vietą užėmę Kęstutis Juozėnas ir Algirdas Bendaravičius“, – BNS sakė I.Okulevičienė.

Irkuotojai iš planetos pirmenybių grįš sekmadienį. Lėktuvas iš Prahos (Čekija) su sportininkais Vilniaus oro uoste leisis 14-ą valandą.

Vėl nesėkmingai B finale startavo Lietuvos pavienė keturvietė. Mantas Lideika, Rokas ir Dovydas Balsiai bei Marius Ralickas šeštadienį nuotolį nuplaukė per 6 minutes 24,53 sekundės ir, likę tik šešti, galutinėje įskaitoje užėmė dvyliktą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius