Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 08 25

Lietuviškos sportinės aprangos tradicijas Rio de Žaneire tęs parolimpiečiai

Lietuvą apėmusi olimpinių žaidynių karštinė dar neketina trauktis. Lietuvos parolimpiečių rinktinės sportininkai jau gyvena rugsėjo 7–ąją Rio de Žaneire prasidėsiančios parolimpiados nuotaikomis.
Lietuvos sportininkų palydėtuvės į Rio de Žaneiro Parolimpines žaidynes
Lietuvos sportininkų palydėtuvės į Rio de Žaneiro Parolimpines žaidynes / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į Braziliją kartu su sportininkais oficialiai išlydėta 34 asmenų delegacija, pasipuošusi bendrovės „Audimas“ kurtomis aprangomis. Nors iš pirmo žvilgsnio olimpiečių ir parolimpiečių aprangos atrodo identiškos, tačiau parolimpinėse žaidynėse, kaip ir neįgaliųjų sporto šakose, yra specifinių reikalavimų, susijusių su sportine apranga.

„Parolimpiečių aprangoje negali būti naudojama jokia kita, su parolimpinėmis žaidynėmis nesusijusi, simbolika, taip pat yra specifinių parolimpinio sporto šakų, pavyzdžiui, aklųjų riedulys (golbolas), kur visai komandai siuvama specialiai šiam žaidimui pritaikyta sportinė apranga“, – pasakojo „Audimo“ generalinė direktorė Jurgita Būdienė.

Visa parolimpiečių apranga yra griežtai sužiūrima ir iš anksto patvirtinama žaidynių organizatorių. Dalis aprangų jau dabar yra patvirtinta nuotoliniu būdu, o likusi bus patvirtinta tik nuvykus į žaidynių vietą ir atlikus patikrinimą.

„Tokio masto renginyje, kai mus stebi visas pasaulis, sportinė apranga yra ypatingas akcentas – ji pati savaime yra ją vilkinčių sportininkų, o kartu ir visos šalies vizitinė kortelė. Neabejoju, kad toks rinktinių aprangų spalvinis vientisumas ne tik sustiprins Lietuvos, kaip vieningos šalies, įvaizdį tarptautinėje erdvėje, bet ir suteiks daugiau pasitikėjimo patiems sportininkams bei įkvėps siekti pergalių tiek prieš save, tiek prieš varžovus. To jiems ir linkiu“, – sakė J. Būdienė.

Pasak parolimpiečių rinktinei atstovaujančio lengvaatlečio Mindaugo Biliaus, nors sportinė apranga nenulemia galutinio rezultato, tačiau yra gana reikšminga žaidynių sudedamoji dalis.

„Esame tokie pat sportininkai kaip ir olimpiečiai, tik turime tam tikras fizines negalias. Taigi, galimybė vilkėti aprangomis, kurias skiria tik nežymūs niuansai, priverčia suvokti, kad savo šaliai atstovaujame kaip lygūs su lygiais, – teigė M. Bilius. – Toks jausmas lyg esi labiau vertinamas“.

Antrą kartą parolimpiadoje dalyvausiantis M. Bilius sau ir kitiems rinktinės sportininkams linkėjo, kad per svarbiausią startą pavyktų pademonstruoti geriausią sportinę formą ir pasiekti kuo aukštesnių rezultatų.

Parolimpinės žaidynės vyks rugsėjo 7–18 dienomis Rio de Žaneire. Lietuvai atstovaus 13 sportininkų, kurie rungsis irklavimo, plaukimo, dziudo, lengvosios atletikos bei golbolo – aklųjų riedulio, rungtyse. Iš viso tikimasi sulaukti per 4 tūkst. sportininkų iš daugiau kaip 170 šalių, kurie varžysis 23–iose parolimpinio sporto šakose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius