Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 05

Lietuvos atstovas Henrikas Strolis pirmą kartą dalyvaus pasaulio pulo čempionate

Rugsėjo 7-11 dienomis Katare vyks 2013 metų pasaulio pulo-9 čempionatas, kuriame dėl geriausio žaidėjo titulo ir 250 tūkst. JAV dolerių prizų fondo susirungs net 128 sportininkai iš 43 pasaulio šalių.
Henrikas Strolis
Henrikas Strolis / sportoakimirka.lt nuotr.
Temos: 1 Biliardas

Ketvirtadienį į Katarą išvyksta ir mūsų šalies atstovas Henrikas Strolis. Jis teisę ginti Lietuvos vardą iškovojo šių metų balandį Europos pulo čempionato pulo-9 rungtyje užėmęs ligi šiol aukščiausią Lietuvos istorijoje 5 vietą.

H.Strolis visą vasarą intensyviai ruošėsi pasaulio čempionatui.

„Prie pulo stalo kasdien praleisdavau po kelias valandas, stengiausi stabilizuoti savo žaidimą, tobulinti išmušimo, atsižaidimo technikas. Vasarą dalyvavau pasiruošimo stovykloje, kurioje susirinko ir kiti pasaulio čempionatui besiruošiantys sportininkai bei vienas geriausių pasaulio trenerių. Tai buvo labai naudinga patirtis“, – šio sporto užkulisius atskleidė mūsų šalies sportininkas.

Treniruočių metu jam pavyko pagerinti ir savo asmeninį rekordą, surenkant 54 „devyniukės“ partijas iš 100. Paklaustas, kokiu savo rezultatu pasaulio čempionate jis būtų patenkintas, H.Strolis sakė: „Tikiuosi patekti tarp 64 stipriausių žaidėjų, kurie toliau varžysis vieno minuso sistema. Labai geras rezultatas būtų TOP-16, bet tą pasiekti nebus lengva. Bet kuriuo atveju, atiduosiu visas savo jėgas kiekvienam kamuoliukui, o visa kita priklausys nuo sėkmės ir varžovų“.

Lietuvos pulo federacijos prezidentas Tomas Brikmanis šį istorinį Lietuvos pasirodymą pasaulio čempionate vertina kaip unikalų ir labai džiuginantį pasiekimą: „Henrikas yra vienas stipriausių pulo žaidėjų Lietuvoje. Žinoma, pasaulio mastu jam tikrai nebus lengva, tačiau tikimės, kad jį lydės sėkmė! Būtų puiku, jeigu pavyktų išeiti iš grupės, o gal net ir prasibrauti dar aukščiau. Europos čempionate užėmęs 5 vietą jis viršijo visus mūsų lūkesčius ir įrodė, kad yra "kietesnis", nei mes manėme!“

Čempionato dalyviai pirmiausia žais 16-oje grupių po 8 sportininkus. Iš kiekvienos grupės į kitą etapą – atkrintamąsias varžybas – pateks keturi stipriausi atletai.

Čempionato burtai bus ištraukti penktadieni, o pirmoji kova H. Strolio laukia jau šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius