Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 12

Lietuvos beisbolo talentas Neverauskas suka į profesionalų sportą (video, nuotraukos)

Lietuvos beisbolininkas Dovydas Neverauskas tapo pirmuoju lietuviu, pasirašiusiu kontraktą su pajėgiausios beisbolo lygos – Major League Baseball (MLB) komanda „Pittsburgh Pirates“. Septyniolikmetis metikas (pozicija „pitcher“) svajoja vieną dieną savo žaidimu užburti daugiatūkstantinius stadionus.
Dovydas Neverauskas
Dovydas Neverauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Septynių metų sutartį pasirašęs vilnietis kol kas vilkės vienos iš kelių klubo antrinių komandų tokiu pačiu pavadinimu – „Pittsburgh Pirates“ marškinėlius. Į Floridos valstijoje Bradentone esančią komandos bazę D.Neverauskas išvyks gegužės 17 dieną.

„Dovydas dvejus metus dalyvavo MLB organizuojamose stovyklose, į kurias pateko 50 talentingiausių Europos žaidėjų. Juo domėjosi „Boston Red Sox“ ir „Chicago Cubs“ komandos, tačiau Pitsburgo ekipa pateikė konkretų pasiūlymą. Laukti daugiau nebenorėjome“, – pasakojo jo treneris ir tėvas Virmidas Neverauskas.

Anot jo, kiekvieno žaidėjo tikslas – patekti į MLB lygą. „Manau, kad Dovydui prireiks trijų keturių metų. Labai lauksime rezultatų“, – sakė beisbolo klubo „Vilnius“ pirmininkas V.Neverauskas.

Naujasis „Pirates“ komandos sezonas prasideda birželio 21 dieną ir tęsis iki rugsėjo pabaigos. Per tą laiką „Minor“ lygoje atokvėpio tarp varžybų beveik nebus, tačiau tai Dovydo negąsdina. Jaunasis talentas neturi ir didelių 30–50 tūkst. vietų stadionų baimės. „Svarbiausia išlikti ramiam“, – teigė jis.

Lietuvis du kartus lankėsi komandos bazėje Floridoje. „Ten karšta, tačiau yra visi patogumai – ir sportui, ir pramogoms. Komandoje 3–4 metikų treneriai, visų kitų – apie 10. Žaidėjų – apie 40, iš jų metikų – 20. Konkurencijos nebijau – kovoju dėl savęs“, – pasakojo D.Neverauskas.

JAV komandų skautai Europoje ieško vadinamos „gyvos“ rankos – talentingų metikų. Kaip teigė vienas iš „Pirates“ klubo skautų, Dovydo ranka pernai buvo „gyviausia“ Europoje. Septyniolikmečio mestas kamuoliukas daugiausiai skrieja 94 mylias per valandą (apie 151 km/val.).

„Nuo 8 metų, kai Dovydas pradėjo žaisti beisbolą, jis pasižymėjo geru metimo greičiu. Vienas iš jo privalumų – ūgis ir ilgos rankos, – kalbėjo jo tėvas ir treneris Virmidas. – JAV sporte niekas nieko neima, jeigu nemato perspektyvos ir pelno.“

Įdomu, kad Bradentono mieste yra ir teniso akademija, kur dažnai treniruojasi geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis. Dovydui „Pirates“ ekipa netgi parūpino Lietuvos teniso žvaigždės elektroninio pašto adresą, kad abu lietuviai rastų progos susitikti ir pabendrauti.

VIDEO: 15min.lt Beisbolininkas Dovydas Neverauskas per treniruotę.wmv

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius