Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 12

Lietuvos ledo ritulio rinktinei padės legendinis žaidėjas Dainius Bauba

Iki pasaulio vyrų ledo ritulio čempionato pirmojo diviziono šešių komandų B grupės turnyro Kijeve likus penkioms dienoms, Lietuvos nacionalinės vyrų ledo ritulio rinktinės treniruočių stovykloje treniruojasi jau beveik visi kviesti žaidėjai.
Dainius Bauba
Dainius Bauba / LLRF nuotr.

Lietuvių varžovais balandžio 17-23 dienomis kovoje dėl medalių bei vienintelio kelialapio į planetos ledo ritulio elitą bus estai britai, kazachai, lenkai bei ukrainiečiai.

Prie Vilniuje besitreniruojančios komandos prisijungė dar du patyrę žaidėjai – 31-erių Mindaugas Kieras ir jo vienmetis Darius Pliskauskas. Abu rungtyniauja toje pačioje Anglijos EPIHL lygoje ir abu yra savo komandų lyderiai.

Pirmadienį prie trenerių štabo prisijungė Dainius Bauba. Vienas geriausių visų laikų Lietuvos ledo ritulininkų talkins pagrindiniam komandos treneriui Jurijui Borisovui.

2000-aisiais metais pirmą kartą nacionalinės vyrų rinktines marškinėlius užsivilkęs M. Kieras negalėjo nepastebėti pasikeitusios rinktinės.

„Komanda labai atjaunėjusi ir užsidegusi. Energijos ir motyvacijos niekam netrūksta. Taip pat man patinka D. Baubos treniravimo stilius. Jo treniruotės labai europietiškos. Jis nelinkęs muštruoti komandos, o bando sukurti gerą atmosferą“,- kalbėjo Lietuvos rinktinės gynėjas.

Ką tik prie komandos prisijungęs D. Bauba neskubėjo palikti ledo po pirmosios treniruotės. Rinktinės senbuvis liko su keturiais komandos naujokais pamėtyti į vartus. Taip pat jis neskubėjo ir vertinti komandos.

„Tikrąjį žaidėjų pajėgumą pamatysime tik per varžybas. Žaidėjai treniruojasi iš visų jėgų, tačiau varžybos gali pareikalauti ir visai ko kito. Į stovyklą savo derinių nesivežiau, tiesiog stengsiuosi kuo labiau padėti pagrindiniam treneriui. Rinktinėje buvau daug metų, man čia patinka ir būdamas čia aš jaučiu malonumą. Kad ir dabar, po treniruotės pasvaidęs į vartus su vaikinais“,- kalbėjo D. Bauba.

Komandos treniruočių stovyklą paliko pirmasis kandidatas į rinktinę.Vyriausiasis komandos treneris namo išsiuntė dvidešimtmetį Edgarą Rybakovą.

Antradienį prie ekipos prisijungs JAV žaidžiantis Pijus Rulevičius ir Anglijos EPIHL lygoje rungtyniaujantis Darius Lelėnas.

Šalies rinktinei čempionate Ukrainos sostinėje nepadės traumą patyręs bei su paskutiniuosius Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) reguliariojo sezono mačus praleidęs Naujojo Džersio  „Devils“ klubo puolėjas Dainius Zubrus. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius