Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 16

Lietuvos ledo ritulio rinktinės planus koreguoja traumos ir... ugnikalnis (papildyta 15.55 val.)

Lietuvos ledo ritulio rinktinė balandžio 19–25 dienomis Olandijos mieste Tilburge dalyvaus pasaulio čempionato pirmojo diviziono A grupės varžybose. Prieš išvykstant į jas komandos strategui labiausiai nerimą kelia lyderių traumos ir silpna gynyba.
Iš kairės J.Agureikinas, R.Sidaravičius, P.Nausėda, Š.Kuliešius, M.Kieras
Iš kairės J.Agureikinas, R.Sidaravičius, P.Nausėda, Š.Kuliešius, M.Kieras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Minimalus tikslas Olandijoje – neiškristi į žemesnį divizioną, o vizijoje – medaliai, – per specialiai surengtą spaudos konferenciją penktadienį sakė Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) prezidentas Petras Nausėda. – Einame kovoti ir kaip kiekvienas sportininkas norime laimėti.“

Lietuviams teks grumtis su gana pajėgiais varžovais: Japonijos, Serbijos, Ukrainos, Olandijos ir Austrijos rinktinėmis. „Šioje grupėje neįveikiamų varžovų nėra. Žinoma, turi sutapti daug dalykų, tačiau tikrai nebūtų stebuklas, jeigu žaisdami su jais laimėtume“, – tvirtino rinktinės kapitonas Šarūnas Kuliešius.

Tiesa, naujajam nacionalinės komandos treneriui Rimantui Sidaravičiui nerimą kelia per pastarąsias kontrolines rungtynes su Baltarusijos komanda ketvirtadienį gautos lyderių traumos. Dariui Pliskauskui vienas rankos pirštas lūžo, o kitas išniro, o Darius Lelėnas skundžiasi kojos kelio skausmu, jam bus atliekamas magnetinis rezonansas.

„Šios traumos ir silpna gynyba kelia nerimą, tačiau šiaip žaidimas gerėja. Džiugina jaunimas ir veteranų noras padaryti ką nors gero, apginti Lietuvos garbę“, – teigė R.Sidaravičius.

Kalbėdamas apie varžovus jis sakė, kad apie juos beveik nežino nieko.

„Informacijos turime tik apie pavienius žaidėjus. Dauguma jų žaidžia pajėgiose lygose, tad lengva tikrai nebus“, – teigė strategas.

Vienas iš rinktinės žaidėjų Mindaugas Kieras buvo tikras, kad kautis galima su visomis rinktinėmis.

Ar permainos federacijoje ir rinktinės trenerių postuose turėjo įtakos žaidėjams? „Šiuos žmones gerai pažįstame. Palaikome P.Nausėdą, pažįstame jį kaip žaidėją ir žmogų. Daugelis žaidėjų yra buvę R.Sidaravičiaus auklėtiniai, tad puikiai vieni kitus supranta. Daug didesnė problema yra fizinis žaidėjų pasirengimas“, – sakė Š.Kuliešius.

Dar neseniai iškilusi problema – kaip Lietuvos rinktinei pasiekti Olandiją. Dėl Islandijoje išsiveržusio ugnikalnio didžiojoje Europos dalyje atšaukti lėktuvų skrydžiai, tad sekmadienį popiet turintys į Briuselį išskristi mūsų šalies ledo ritulininkai gali būti priversti kiek anksčiau sėsti į autobusą ir nusiteikti ilgai kelionei.

(papildyta 15.55 val.) Kaip 15min.lt sakė LLRF prezidentas P.Nausėda, dėl išsiveržusio vulkano Lietuvos rinktinei į Olandiją vis dėlto reikės vykti autobusu. „Išvykstame šeštadienį iš ryto, dar deramės su keliomis kompanijomis. Kelionė truks apie 20 valandų“, – sakė jis.

Kaip kelionė autobusu paveiks rinktinės žaidimą? „Pažįstu tą nuovargį, kai keliauji autobusu. Žinoma, tai dabar trenerių galvos skausmas, tačiau nieko nepaveiksi. Visos komandos į vyks autobusais. Net ir japonai, kurie jau prieš dvi savaites atvyko ir treniruojasi Vokietijoje“, – sakė P.Nausėda.

Lietuvos rinktinės rungtynių tvarkaraštis
   
Balandžio 19 dienaLietuvaUkraina
Balandžio 20 dienaAustrijaLietuva
Balandžio 22 dienaLietuvaOlandija
Balandžio 24 dienaSerbijaLietuva
Balandžio 25 dienaJaponijaLietuva

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius