Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 20

Lietuvos moterų rankinio supertaurė – kaunietėms

Lietuvos čempionės ir šalies taurės varžybų nugalėtojos Kauno „ACME-Žalgiris“ ekipos rankininkės savo trofėjų kolekciją papildė dar viena taure – iškovojo Lietuvos moterų rankinio supertaurę. Jos Varėnoje po permainingos kovos rezultatu 38:30 (18:15) palaužė šalies vicečempiones – Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ atstoves.
„ACME-Žalgiris“ moterų rankinio komanda.
„ACME-Žalgiris“ moterų rankinio komanda. / hczalgiris.lt nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Galutinis rungtynių rezultatas neatspindi vykusios nuožmios kovos – dar antrojo kėlinio viduryje rezultatas buvo lygus 25:25, tačiau netrukus kaunietės atitrūko 3 įvarčiais, o galiausiai „Tauras-Vilniaus kolegijos“ rankininkėms pritrūko jėgų priešintis ir jos buvo palaužtos.   

Nugalėtojas į pergalę vedė Audinga Kniubaitė, įmetusi 9 įvarčius, Dovilė Ilčiukaitė pridėjo 7 (2 iš 7 m), Gabija Vidūnaitė – 6 (4), Gintarė Lydekaitė – 6, Simona Kazlauskaitė – 5, Rita Oksaitė – 3, Daiva Butėnaitė ir Greta Burkaitė – po 1 įv.

Vilniaus gretose nesustabdoma buvo Greta Kavaliauskaitė, pelniusi net 13 įvarčių (7 iš 7 m), Eglė Burakauskaitė ir Edita Kairytė pridėjo po 4, Inesa Verbovik ir Ieva Balčiūtė – po 3, Klaudija Šidlauskytė – 2, Ramunė Silko – 1 įv.

„Esame labai laimingos, kad iškovojome supertaurę. Džiaugsmas tiesiog liejasi per kraštus, kadangi kova buvo išties sunki ir nuožmi. Nuo to pergalė tik saldesnė“, – iškart po rungtynių džiaugėsi Kauno “ACME-Žalgiris” ekipos trenerė Aurika Celešienė.

Ji šįkart komandai vadovavo be vyr. trenerio Antano Skarbaliaus. Šis yra išvykęs į Dubline (Airija) vykstantį Europos rankinio federacijos kongresą.

„Susitvarkėme ir be vyr. trenerio. Antrajame kėlinyje buvome patekusios į duobę, tačiau pakeičiau kelias žaidėjas ir gynybos sistemą. Tai pasiteisino. Džiugu, kad radome priešnuodžių prieš pajėgias SM “Tauras-Vilniaus kolegija“ rankininkes. Manau, kad pergalę lėmė merginų kovingumas, nusiteikimas ir noras. Be to, pasiteisino ir greitų atakų planas“, – džiaugėsi A. Celešienė.

Dėl vyrų supertaurės Varėnos Ąžuolo gimnazijos sporto salėje (Basanavičiaus g. 33) nuo 16 val. grumiasi Lietuvos čempionas Klaipėdos “Dragūnas” ir LRT taurės laimėtojai – Varėnos “Ūlos” rankininkai. Nugalėtojai paaiškės per vienerias varžybas. 

„Tai naujas Lietuvos rankinio projektas, kai dar sezono pradžioje tarpusavyje susitinka dviejų praėjusio sezono turnyrų nugalėtojai. Tikimės, kad šios rungtynės sukels intrigų ir dar sezono pradžioje sužadins rankinio populiarumą“, – kalbėjo Lietuvos rankinio federacijos generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius