-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 06 22

Lietuvos paplūdimio tinklininkės olimpinę svajonę atidėjo ketveriems metams

Jaunosios Lietuvos paplūdimio tinklininkės Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė metė rimtą iššūkį pajėgiai Nyderlandų komandai, bet turėjo atsisveikinti su svajone patekti į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Stavangeryje (Norvegija) vystančio CEV Kontinentinės taurės turnyro finalinio etapo aštuntfinalyje trečiadienį Lietuvos rinktinė 0-2 pralaimėjo Nyderlandų tinklininkėms.
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmajame susitikime į aikštę žengė puikius rezultatus šiemet demonstruojančios 19-metės Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina. Jų laukė akistata su 28-ąją vietą pasaulio reitinge užimančiomis Sophie van Gestel ir Jantine van der Vlist. Autoritetų nepaisančios lietuvaitės pirmajame sete pirmavo 8:4, bet vėliau patyrusios varžovės perėmė iniciatyvą ir iškovojo nelengvą pergalę 2-0 (21:15, 21:19).

77-ąją vietą planetos reitinge užimančios 21-erių metų Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė buvo labai netoli to, kad šioje akistatoje prireiktų trečio mačo. Lietuvės laimėjo pirmą setą 21:16 prieš Rimkę Braakman ir Jolien Sinnemą, bet antrajame olandės išlygino rezultatą. Lemiamame, trečiajame, sete sėkmė lydėjo 40-ąją vietą pasaulio reitinge esančias Nyderlandų tinklininkes, kurios iškovojo pergalę 2-1 (16:21, 21:16, 15:13).

Turnyro Stavangeryje čempionės iškovos kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Antrąją ir trečiąją vietas užėmusios komandos liepos pradžioje Sočyje (Rusija) varžysis pasauliniame turnyre dėl likusių dviejų paskutinių olimpinių kelialapių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius