Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 22

„Lietuvos plento taurėje“ – rekordinis komandų skaičius

Šį sekmadienį Birštone, balandžio 23 d. startuos septintą kartą rengiamos didžiausios plento dviračių lenktynės „Lietuvos plento taurė 2017“. Pirmame lenktynių etape prie starto linijos stos per 400 dalyvių ir rekordinis skaičius registruotų komandų – A ir B distancijoje pečius surems net  34-ios komandos. 
Paulius Šiškevičius
Paulius Šiškevičius / Sauliaus Baniulio nuotr.

Kaip ir kasmet sezonas pilnas naujovių. Nuo 2017 metų sezono organizatoriai į šią dviračių sporto šventę pakvietė ir visiškus dviračių sporto naujokus. Specialiai jiems šių metų etapuose bus organizuojamos trumpos C distancijos važiavimas.

Priklausomai nuo etapo dviračių sporto pradedantieji turės įveikti 20-26 km distancijas. Visi šios distancijos dalyviai bus skirstomi į aštuonias amžiaus grupes, visiems jiems bus skaičiuojamas laikas, o komandoms vedama Maxi komanda įskaita.

„Pastaruosius metus keliuose etapuose turėjome nemokamą vieno rato „Judėjimas visiems“ važiavimą, bet pasivažinėjimas be laiko fiksavimo ir bent minimalios kovos trasoje dviračių sporto naujokų labai netraukė. Todėl šiemet kviečiame visus lenktyniauti. Į dvikovą galite pakviesti savo kaimyną, draugą ar visą kolegų įmonę.

Visiems matuosime laiką, geriausius kviesime ant podiumo, rikiuosime daugiausiai kilometrų įveikusias komandas, o visiems pasiekusiems finišą įteiksime po atminimo medalį“ – apie naujienas dviračių sporto naujokams pasakojo vienas taurės organizatorių Deividas Vileniškis.

Pasikeitimų yra ir kitose lenktynių distancijose. Nuo šių metų pagrindinėse „Lietuvos plento taurės“ lenktynėse, A distancijoje, startuoti gali tik komandos. Birštone tokių bus net 18-a, iš jų 16-a dalyvaus visuose šešiuose etapuose ir sieks nugalėti geriausios komandos įskaitoje.

Dviračių sporte pagrindinis ir svarbiausias prizas – lyderio marškinėliai, nesikeičia jau daugelį metų. Šiemet pagrindinėje distancijoje tokių prizų bus net penki. Pirmajame Birštono etape paaiškės taurės lyderiai: geltonus „Staki“ marškinėlius apsivilks lenktynių lyderis, žalius „Ecodenta“ sprinto lyderis, raudonus „Isostar“ aktyviausio dviratininko įskaitos lyderis, baltus „Teledema“ jaunių (U18) įskaitos lyderis ir teisę į mėlynus „Tokvila“ marškinėlius įgys veteranų (40+) įskaitos lyderis.

Nuo šių metų pakoreguota ir taškų skyrimo sistemą, organizatoriai padidino tiek pergalės vertę tiek kiekvieno taško atskirai. O B distancijos dalyvių amžiaus grupių vertinimas bus nepriklausomas nuo kitų amžiaus grupių dalyvių.

Tradiciškai „Lietuvos plento taurės“ lenktynių seriją sudaro šeši etapai. Pirmasis jų – balandžio 23 d. Birštone. Antrasis vyks gegužės 14 d. Kaune. Antrus metus iš eilės, birželio 11 d., trečiasis taurės etapas bus rengiamas Klaipėdoje. Liepos 30 d. numatytas ketvirtasis etapas Šiauliuose. Vėliau taurė kelsis į Vilnių, kur rugpjūčio 27 d. įvyks penktasis etapas. Taurė kaip ir pernai, rugsėjo 10 d. finišuos Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje.

Praėjusiais metais A distancijos nugalėtoju tapo Eimantas Gudiškis iš „LOLA“ komandos, šiemet jis atstovaus kauniečių komandai „VELOMANJA – KOLDAS (Tigrai)“. B distancijos nugalėtoju buvo paskelbtas Aivaras Naujokaitis iš „KKSC DSK FORTŪNA“ komandos, šiemet jis dalyvaus A distancijoje ir bandys nugalėti su komanda „UMARAI – R.Sargūno SG – Vilniaus MSC“.

Nespėjusieji užsiregistruoti į B ir C distancijas yra kviečiami tai daryti sekmadienį renginio vietoje. Daugiau informacijos apie „Lietuvos plento taurės“ lenktynes galima rasti adresu – www.plentotaure.lt

Varžybas organizuoja „Pro Cycling LT“ (VšĮ Plento taurė), VšĮ „Dviratai“ ir sporto klubas „S-Sportas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius