Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 09

Lietuvos rankininkai tiki pergale prieš rumunus (nuotraukos)

Lietuvos rankininkai tikisi nutraukti nesėkmių seriją 2012 metų Europos čempionato atrankos turnyre. Ketvirtadienį mūsiškiai Vilniaus „Siemens“ arenoje kausis su taip pat pergalės skonio II grupėje kol kas neragavusia Rumunija.
Treneris G.Savukynas
Lietuvos vyrų rankinio rinktinės vyr. treneris Gintaras Savukynas. / sportas.info nuotr.

„Tikiuosi pergalės, – trečiadienį Vilniuje surengtos spaudos konferencijos metu sakė Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas, rašo rankinis.lt. – Stipriosios varžovų pusės: aukšti ir galingi antros linijos žaidėjai, kurių stabdymas bus vienas svarbiausių veiksnių nulemiant mačo baigtį.“

Kalbėdamas apie pasiruošimą ketvirtadienio rungtynėms G.Savukynas sakė, jog per įvykusias treniruotes stengėsi atgaivinti žaidėjų tarpusavio ryšius, o taisytinas detales išryškino draugiškos rungtynės su Bresto klubu.

Lietuvos rinktinė prieš „BGK Meshkova“ ekipą laimėjo rezultatu 40:29, o Lietuvos klubų rinktinė po dienos su ta pačia Bresto ekipa sužaidė lygiosiomis 24:24.

Paklaustas apie artimiausią rinktinės pamainą G.Savukynas išskyrė vartininką Vilių Rašimą, žaidėjus Robertą Švedą ir Skirmantą Plėtą. „Jauni žaidėjai rodo didelį norą prasimušti į pagrindinės rinktinės sudėtį ir yra pilni entuziazmo“, – džiaugėsi G.Savukynas.

Rinktinės žaidėjai Mindaugas Andriuška ir Valdas Novickis prieš dvikovą su rumunais taip pat buvo nusiteikę ryžtingai ir žadėjo kautis tik dėl pergalės.

„Mėgstu gintis prieš fiziškai galingus, bet ne itin greitus varžovų metikus. Jei pavyks sustabdyti toliašaudę rumunų artileriją – Lietuva turės visas galimybes iškovoti pergalę“, – pridūrė M.Andriuška.

2012 metų Europos čempionato atrankos turnyro II grupėje mūsiškiai kol kas patyrė du pralaimėjimus tituluotiems varžovams – svečiuose 17:33 neprilygo ispanams ir namuose 19:21 nusileido kroatams. Į Serbijoje kitais metais vyksiančias Europos rankinio pirmenybes pateks tik dvi stipriausios grupės ekipos.

II atrankos grupė
V.RinktinėR.P.Pr.Tašk. sant.
1.Ispanija22068:37
2.Kroatija22055:41
3.Lietuva20236:54
4.Rumunija20242:69

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius