-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 29

Lietuvos rankinio rinktinė rungtynių pasirengimui pasitelks feisbuką

Lietuvos klubų rankinio rinktinė balandžio 28 dieną susirinko į pasirengimo stovyklą prieš dvi būsimas Europos čempionato atrankos akistatas su Belgijos rinktine. Pirmadienį prie rinktinės prisijungs visi pajėgiausi šalies rankininkai, kurie rungtyniauja ir užsienio klubuose, o antradienį Lietuvos komanda išskris į Belgiją. Pirmasis mūšis su belgais įvyks gegužės 3 dieną Leveno mieste. Gegužės 7 dieną Lietuvos ir Belgijos rinktinės kova jau persikels į „Siemens“ areną Vilniuje.
Lietuvos rankinio rinktinės treneris Artūras Juškėnas
Lietuvos rankinio rinktinės treneris Artūras Juškėnas / Evaldo Černiausko nuotr.

2018 m. Europos pirmenybių 7-oje grupėje Lietuvos rankininkai po dviejų rungtynių užima antrąją vietą, laimėję prieš Norvegiją (32:29) ir nusileidę Prancūzijai (20:37).

Belgija pralaimėjo abu mačus ir rikiuojasi ketvirta.

Į pirmąją stovyklos dieną Artūras Juškėnas pakvietė perspektyviausius ir geriausius Lietuvos klubuose žaidžiančius rankininkus. Prie komandos jau nuo pirmųjų treniruočių prisijungti panoro Islandijoje sezoną jau baigęs Mindaugas Dumčius.

– Treneri, kokie būtų pirmieji įspūdžiai iš šios pirmosios treniruočių dienos?

– Viskas yra gerai, vyrai dirba, svarbu, jog pavyko išvengti traumų. Matosi, jog dar yra pavargusių po trečiadienio rungtynių (Klaipėdos „Dragūnas“ žaidė su Vilniaus VHC „Šviesa“ Lietuvos rankinio lygos rungtynes). Meistriškumas kai kurių žaidėjų, aišku, dar skiriasi. Matosi, jog ne visi žaidėjai dar atitiktų rinktinės lygį.

– Ar į šią klubų rinktinę atvyko visi žaidėjai, kuriuos kvietėte?

– Taip, atvyko visi žaidėjai, kuriuos kvietėme ir netgi daugiau. Prie mūsų prisijungė jau ir Mindaugas Dumčius, kuris baigė sezoną Islandijoje. Rolandas Bernatonis irgi prisijungia jau rytoj – diena anksčiau nei planavo. Šaunu, kad žaidėjai rodo tokį norą dirbti, treniruotis ir tai yra tikrai labai sveikintina.

– Pastaruosius kelis mačus turėdavome žaisti be kelių traumuotų žaidėjų. Panašu, jog be Karolio Stropaus daugiau visi kiti kol kas yra sveiki?

– Sekmadienį dar žaidžia Jonas Truchanovičius, Gerdas Babarskas taip pat žais šeštadienį, tad geriau kol kas apie tai dar nekalbėti. Tą paskutinę savaitę iki rungtynių aš nenoriu imt mobilaus telefono į rankas, nes, jeigu pamatau, jog skambina žaidėjas, iškart jaučiu didžiulę įtampą. Prašome ir to, kuris aukščiau, jog pagaliau galėtume susirinkti visi. Taip, neturėsime Karolio Stropaus, bet čia jau nieko nepakeisi, apie jo nebuvimą žinojome jau iš anksto. Jeigu visi kiti bus, tai galima sakyt, jog būsime pasiruošę apie 90 procentų.

– Jonas Truchanovičius šį savaitgalį žaidžia svarbias rungtynes čempionų lygoje. Kiek tai gali turėti įtakos jo formai bei pasiruošimui rinktinės rungtynėms?

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Truchanovičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Truchanovičius

– Jeigu Jonas būtų buvęs praėjusiose rungtynėse ar dar anksčiau, tuomet nieko baisaus tikrai nematyčiau. Dabar, Jono Truchanovičiaus rinktinėje nebuvo apie pusantrų metų ir jis tikrai yra pametęs rinktinės žaidimo gijas. Tam spręsti sugalvojome įvairių variantų, stengsimės, jog susirinkimuose, kurie bus jau su pagrindine rinktine, Jonas dalyvautų. Transliuosime jam susirinkimus gyvai feisbuke ar ieškosime kitų variantų, kad Jonas pajaustų žaidimo gijas. Išnaudosime visas įmanomas priemones, kad Joną įvesti į žaidimą.

– Norvegijos rinktinė, kurią Lietuva įveikė „Siemens“ arenoje, vėliau vykusiame pasaulio čempionate užėmė antrąją vietą. Ar jus nustebino šis faktas?

– Galbūt ir nelabai nustebino, tačiau bet kokiu atveju tai greičiausiai didžiausias jų pasiekimas istorijoje. Norvegijos komanda yra stipri ir tai mes sakėme ir prieš rungtynes Vilniuje. Mūsų pergalė tame mače jiems buvo didelis netikėtumas ir savo šalyje jie tikrai susilaukė daug nemalonių epitetų po tų rungtynių.

Jų geras pasirodymas kaip ir nustebino, bet rankinis šiuo metu Europoje yra gana vienodas ir kiekviena komanda tuo pačiu gali tiek laimėti, tiek pralaimėti. Galbūt prancūzų pergalės yra tik kiek pastovesnės.

– Belgijos komanda šioje atrankoje sužaidė dvi visiškai skirtingas rungtynes. Kokį įspūdį jums paliko šios komandos pasirodymas kol kas?

– Taip, jeigu analizuojant rungtynes belgų su norvegais tai matosi, jog Belgijos komanda dar daug klydo, improvizavo ir ieškojo savojo žaidimo. Abiejuose rungtynėse jie žaidė 7 prieš 6 – naudojo septynis aikštės žaidėjus, tačiau tai jau buvo skirtingos taktikos. Tos jų rungtynės namie su prancūzais buvo turbūt vienos geriausių jiems. Jie žaidė susikaupę, išnaudojo visas prancūzų klaidas. Prieš taip atsakingai žaidžiančią komandą yra labai sunku.

– Tiek prancūzai, tiek norvegai yra greito žaidimo atstovės. Tuo tarpu Belgija paliko lėtesnės komandos įspūdį, ar ne?

Mūsų uždavinys, noras yra laimėti Belgijoje, o namie prie savų sirgalių mes jau turime būtinai įveikti belgus.

– Negaliu sutikti, nes, manau, jog tas lėtumas yra tik dėl to, jog jie keičia septintą žaidėją. Jų perėjimas apsigynus į puolimą yra pakankamai greitas, jeigu jis nepavyksta jie toliau nerizikuoja ir tada keičia vartininką žaidėju, nuo ko automatiškai krenta atakos tempas. Dėl to ir susidaro įspūdis, jog jie žaidžia lėčiau. Jie galbūt neturi įspūdingų duomenų žaidėjų, aukščiausias jų rankininkas yra 199 cm linijos žaidėjas ir du vartininkai yra aukšti, visi kiti žaidėjai yra neaukšti ir tikrai greiti.

– Kaip vertinat faktą, jog per trumpą laiką reikės du kartus iš eilės sužaisti su ta pačia komanda?

– Tai nėra lengva, nes komandos išanalizuoja viena kitos žaidimą daug stipriau. Nustebinti antrosiose rungtynėse yra daug sudėtingiau. Galbūt todėl mums yra kiek geriau, kadangi antras rungtynes mes žaisime namie, bet daug kas spręsis jau rungtynėse Belgijoje. Mūsų uždavinys, noras yra laimėti Belgijoje, o namie prie savų sirgalių mes jau turime būtinai įveikti belgus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius