-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 04

Lietuvos rinktinė sieks pagerinti rezultatus Pasaulio orientavimosi sporto čempionate

Šį šeštadienį Italijoje prasidės 31-asis Pasaulio orientavimosi sporto čempionatas. Į Italiją išvyko aštuoni sportininkai ir rinktinės vadovas. Moterų rinktinę šiemet sudaro Gabija Ražaitytė, Kristina Rybakovaitė, Sandra Paužaitė ir Teklė Emilija Gvildytė. Vyrų komandai šiemet atstovaus rinktinės lyderiai Jonas Vytautas Gvildys, Simonas Krėpšta, Vilius Aleliūnas bei jaunimo rinktinės lyderis Algirdas Bartkevičius.
Simonas Krėpšta
Simonas Krėpšta

Anot rinktinės vadovo Rimanto Mikaičio, šiemet stipriausi Lietuvos orientacininkai yra gerai pasiruošę svarbiausiems startams ir sieks pagerinti pernai pasiektus rezultatus.

„Žiemą buvo palankios sąlygos treniruotis miške su žemėlapiu, nes buvo mažai sniego. Todėl buvo organizuota nemažai rinktinės stovyklų Lietuvoje. Ankstyvą pavasarį Portugalijoje vyko Europos orientavimosi sporto čempionatas, kuriame galėjome išmėginti jėgas su stipriausiais pasaulio orientacininkais. Taip pat prieš pat čempionatą turėjome savaitės trukmės stovyklą Italijoje, netoli tų vietovių, kur vyks Pasaulio čempionatas. Susipažinome ir įvertinome per varžybas lauksiančias vietoves. Manau, esame gerai pasiruošę šiam čempionatui,“ – pasakojo Rimantas Mikaitis.

Anot rinktinės vadovo Rimanto Mikaičio, šiemet stipriausi Lietuvos orientacininkai yra gerai pasiruošę svarbiausiems startams ir sieks pagerinti pernai pasiektus rezultatus.

Pirmą kartą Pasaulio čempionatas vyks pagal naują programą. Šiais metais liko tik vienerios kvalifikacinės sprinto varžybos. Vidutinėje ir ilgojoje trasose šalims pagal jų pajėgumą buvo paskirstytos kvotos. Lietuvos komanda šiose rungtyse turės po du vyrų ir moterų atstovus. Taip pat pirmą kartą čempionatų istorijoje vyks mišri sprinto estafečių rungtis, kurioje varžysis komandos, sudarytos iš dviejų vyrų ir moterų.

„Atsižvelgdami į naują čempionato formatą, kai liko tik sprinto kvalifikacinės varžybos, o kitose rungtyse iškart vyks finalai bei iš anksto yra paskirstytos kvotos šalims, pakoregavome pasirengimą pirmenybėms bei atranką į šalies rinktinę. Jei anksčiau atranka vyko bendrai dėl patekimo į rinktinę, šiemet iš karto planavome ir rinkomės, kurie sportininkai bėgs konkrečias rungtis,“ – apie čempionato naujoves pasakojo komandos vadovas.

Atsižvelgdami į naują čempionato formatą, kai liko tik sprinto kvalifikacinės varžybos, o kitose rungtyse iškart vyks finalai bei iš anksto yra paskirstytos dalyvių kvotos šalims, pakoregavome pasirengimą čempionatui bei atranką į šalies rinktinę.

„Šiemet geriau yra pasiruošęs Jonas Vytautas Gvildys, kuris pernai turėjo problemų dėl traumų. Tikiu ir neabejoju, kad Jonas pajėgus šiemet patekti į stipriausių sportininkų šešetuką tiek sprinto, tiek vidutinėje trasose. Tikiu, kad pernykščius rezultatus gerins Gabija Ražaitytė. Pernai Simono Krėpštos užimta 15 vieta ilgoje trasoje taip pat yra ne riba ir šiemet tikimasi ją pagerinti. Pernai tiek vyrams, tiek moterims nepasisekė estafečių varžybose, todėl šiemet norėsime pasirodyti žymiai stipriau ir kovosime dėl patekimo tarp šešių stipriausių komandų,“ – apie rinktinei keliamus tikslus tęsė komandos vadovas.

Savaitę truksiantis čempionatas šiemet vyks Venecijoje ir Trento apylinkėse.

Varžybos prasidės ankstų šeštadienio rytą sprinto kvalifikacinėmis varžybomis, kurios vyks Burano ir Mazzorbo salose šalia Venecijos. Šeštadienio popietę Venecijos senamiestyje vyks sprinto finalinės varžybos.

Po dienos poilsio, pirmadienį, liepos 7 dieną, Trento senamiestyje vyks sprinto mišrių estafečių varžybos. Trečiadienį, liepos 9 dieną, Lavarone apylinkėse vyks ilgos trasos varžybose, o penktadienį ir šeštadienį (liepos 11-12 dienomis) Campomulo apylinkėse vyks vidutinės trasos ir estafečių varžybos.

Šiemet pasaulio čempionate dalyvaus 162 moterys ir 192 vyrai iš 40 šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius