Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 01

Lietuvos šachmatų čempionate pirmauja V.Grabliauskas ir T.Stremavičius

Šeštadienį Vilniuje sužaistos antroji ir trečioji Lietuvos šachmatų čempionato finalo partijos, po kurių į lyderius išsiveržė tarptautiniai meistrai (TM) Virginijus Grabliauskas ir Titas Stremavičius. Jie surinko po 2,5 taško ir ketvirtame rate žais tarpusavyje.
Baltais žaidžiantis V.Grabliauskas yra vienas iš čempionato lyderių.
Baltais žaidžiantis V.Grabliauskas yra vienas iš čempionato lyderių. / organizatorių nuotr.
Temos: 1 Šachmatai

Savaitgalis nesėkmingai prasidėjo čempiono titulą ginančiam tarptautiniui didmeistriui (TD) iš Kauno Šarūnui Šulskiui, kuris reto grožio partijoje pralaimėjo V.Grabliauskui, o po pietų tenkinosi lygiosiomis su TM Mindaugu Beinoru. Su 1,5 taško iš 3 Š.Šulskis rikiuojasi turnyrinės lentelės viduryje.

V.Grabliauskas po pergalės prieš čempioną nugalėjo ir penkiolikmetį Paulių Pultinevičių, kuris partijos pabaigoje neišnaudojo savo galimybių. „Žaidžiu Lietuvos čempionate po ilgos pertraukos. Pirmas įspūdis – kaip greitai bėga laikas. Anksčiau būdavau vienas jauniausių dalyvių, dabar vienas vyriausių. Antrame rate pavyko įveikti vieną favoritų Šarūną Šulskį. Paskutiniu metu (prieš 5-15 metų) žaisdamas prieš jį gaudavau gerokai geresnes padėtis, bet ceitnote suklysdavau, o varžovas – stiprus taktikas, pradėdavo šokinėti su figūromis, grasinti ir ceitnote pralaimėdavau. Šį sykį abipusiame ceitnote pavyko išvengti rimtų klaidų. Po sėkmingos principinės dvikovos nuotaika puiki”, – kalbėjo Irane šachmatų treneriu dirbantis V.Grabliauskas.

Pernai antras likęs T.Stremavičius neslėpė, kad jo tikslas – laimėti čempionatą. Po pergalių prieš R.Klabį ir M.Bieliauską 18 metų kauniečio laukia akistata su V.Grabliausku. „Turnyro pradžia susiklostė gerai, turint omeny, kad tai man svarbiausios metų varžybos, o paskutinį pusmetį gerų rezultatų nedemonstravau. Čempionate šiemet daug naujų veidų, reikia stengtis išnaudoti jų patirties trūkumą, nors turbūt juokinga, kai taip sako aštuoniolikmetis, – šypsojosi rudenį į JAV studijuoti išvykstantis kaunietis. – Sekmadienio dvikova gali būti kertinė kovojant dėl čempiono vardo, nes Virginijus sužaidęs su varžybu favoritu ir yra motyvuotas bei geros formos. O tikslas kaip ir pernai – laimėti, nes tai paskutinis šansas tai padaryti prieš persikeliant už Atlanto.“

Už lyderių nugarų su 2 taškais eina TD Vidmantas Mališauskas, trečiame rate įveikęs Roką Klabį ir Tomas Laurušas, nugalėjęs Andrių Brazdžionį.

Antrojo rato rezultatai:

M.Beinoras – A.Brazdžionis 0,5:0,5

T.Laurušas – V.Mališauskas 0,5:0,5

R.Klabis – T.Stremavičius 0:1

M.Bieliauskas – P.Pultinevičius 1:0

V.Grabliauskas – Š.Šulskis 1:0

Trečiojo rato rezultatai:

Š.Šulskis – M.Beinoras 0,5:0,5

P.Pultinevičius – V.Grabliauskas 0:1

T.Stremavičius – M.Bieliauskas 1:0

V.Mališauskas – R.Klabis 1:0

A.Brazdžionis – T.Laurušas 0:1

Priminsime, kad čempionate varžosi dešimt sportininkų. Varžybos vyksta ratų sistema, kiekvienas šachmatininkas turės sužaisti su kiekvienu, o nugalėtojas išaiškės gegužės 5 dieną.

Pagal čempionato rezultatus bus formuojama rinktinė, kuri rugsėjį dalyvaus pasaulinėje šachmatų olimpiadoje Baku (Azerbaidžanas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius