Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 31

Lietuvos sportininkams gali būti pasiūlyta patiems apsispręsti dėl dalyvavimo Sočio olimpiadoje

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) nesvarsto boikotuoti Sočio olimpinių žaidynių dėl saugumo, bet sausio pabaigoje gali šalies sportininkams pasiūlyti patiems apsispręsti, ar dalyvauti jose, sako LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.
Daina Gudzinevičiūtė
Daina Gudzinevičiūtė / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Bus vykdomojo komiteto posėdis, mes, žinoma, svarstysime, galbūt – bet, pabrėžiu, galbūt – siūlysime sportininkams patiems apsispręsti. Tačiau viliamės, kad iš tikrųjų saugumas bus užtikrintas“, – BNS sakė D.Gudzinevičiūtė.

Tuo metu apie žaidynių boikotą, anot jos, LTOK nekalba.

„Kol kas mes šito nesvarstėme. Yra Tarptautinio olimpinio komiteto prezidento pasisakymas, kuris užtikrina ir tikisi, kad vis dėlto bus saugu. Todėl kol kas tokio žingsnio nesvarstome“, – teigė LTOK prezidentė.

D.Gudzinevičiūtės teigimu, kiekvienose žaidynėse saugumui skiriama itin daug dėmesio: griežtai kontroliuojamas įėjimas į olimpinį kaimelį, tikrinami visi autobusai. Tikimasi, kad Rusijoje bus imtasi dar griežtesnių saugumo priemonių nei kitur.

„Manau, Rusijoje bus ne tik taip pat, bet ir dar labiau. Mūsų misijos vadovai, kurie  lankėsi ne viename seminare ir ne vienoje komandiruotėje Sočyje, ir yra susipažinę iš arčiau su saugum priemonėmis, sakė, kad saugumas yra iš tikrųjų kito lygio negu visur“, – kalbėjo ji.

Todėl, pasak LTOK prezidentės, neketinama imtis papildomų priemonių Lietuvos sportininkų apsaugai.

„Mes labai apgailestaujame ir nusiuntėme užuojautą Rusijos olimpiniam komitetui dėl įvykusių teroro aktų, tačiau jokių kitokių priemonių mes imtis nesiruošiame. Žiūrėsime, kas bus toliau“, – sakė ji.

Per dvi pastarąsias dienas Volgograde įvykdyti du išpuoliai, kuriuos Rusijos teisėsaugos pareigūnai laiko teroro atakomis: sekmadienį mirtininkas detonavo galingą bombą šio miesto pagrindinėje geležinkelio stotyje, o pirmadienį per rytinį eismo piką susprogdintas sausakimšas troleibusas.

Per abu išpuolius nukentėjo 106 žmonės, iš kurių 33 žuvo, o 65 sužeistieji gydomi ligoninėse.

Šie išpuoliai padidino susirūpinimą dėl saugumo per Sočio žiemos olimpiadą, kuri prasidės vasario 7-ąją. Australijos pareigūnai pagrasino uždrausti savo sportininkams dalyvauti žaidynėse, jeigu atakos Rusijoje tęsis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius