Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 01

Lietuvos tenisininkai jaučiasi it žvaigždės (nuotraukos, video)

Daviso taurės mačui su anglais besirengianti Lietuvos rinktinė pirmadienį Vilniuje plušėjo antroje bendroje treniruotėje. Anot komandos kapitono Remigijaus Balžeko, dėmesys kovo 5–7 dienomis Vilniuje vyksiančiam turnyrui yra milžiniškas.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jaučiame didelį ir sirgalių, ir žiniasklaidos dėmesį. Tenisininkai gali pasijusti kaip tikros žvaigždės, – juokėsi R.Balžekas. – Dvejetų mačas nėra pagrindinis, bet mėginsime bent jau pasipriešinti, o iš vienetų tikimės Berankio, Grigelio arba Šakinio taškų.“

Treniruotei vadovavęs rinktinės kapitonas teigė, kad mačas laukia nelengvas: „Pergalės reikia ir mums, ir britams.“ Sekmadienį į Lietuvą atvykę lietuvių varžovai taip pat plušėjo SEB arenoje, tik kituose kortuose.

„Dar neteko matyti, kaip jie žaidžia. Gal per tinklą užmesime akį“, – juokavo rinktinės lyderis Ričardas Berankis. Kaip pasakojo ATP klasifikacijoje 198-ą vietą užimantis devyniolikmetis, nugaros traumos pasekmių jau nebejaučia.

„Sunkiai treniruojamės, komanda nebloga, galime gerai sužaisti. Anglai – stiprūs varžovai, bet žaidžiame namie, savi žiūrovai, manau, kad tai mums padės. Pergalę turėtų lemti geras žaidimas“, – sakė 521-ą vietą ATP reitinge užimantis L.Grigelis. Daviso taurėje jis nebus naujokas – 2008 metais Lietuvos garbę gynė Armėnijoje.

D.Šakinis komentuodamas treniruočių procesą pasidžiaugė nebloga sportine forma ir galimybe žaisti tokio lygo mače: „Mano komandos draugai pajėgesni kortuose, bet mėginu juos vytis.“ Ar nepakiš jauniausiai Daviso taurės rinktinei kojos jaudulys?

„Jaudulys nuolat būna, nesvarbu, kur žaistum, – sakė R.Berankis. – Nemanau, kad sukaustys jaudulys žaidžiant prieš savus žiūrovus. Aišku, negaliu kalbėti už komandos draugus. Kai pradedi žaisti, viskas susitvarko.“

VIDEO: 15min.lt / R.Berankis, L.Grigelis ir D.Šakinis treniruojasi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius