-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 05 11

Lietuvos vyrų tinklinio rinktinė atrankos turnyre Liuksemburge nepatyrė pergalės džiaugsmo

Po 20 metų pertraukos į tarptautinę areną grįžusi Lietuvos vyrų tinklinio rinktinė trečiuoju pralaimėjimu baigė 2015 metų Europos čempionato pirmojo atrankos etapo pirmosios grupės turnyrą Liuksemburge.
Lietuvos tinklinio rinktinės žaidėjai atrankos turnyre kovojo, tačiau pergalių nepelnė
Lietuvos tinklinio rinktinės žaidėjai atrankos turnyre kovojo, tačiau pergalių nepelnė / ltf.lt
Temos: 1 Tinklinis

Autsaidere tapusi Lietuvos ekipa sekmadienį 2:3 (20:25, 25:22, 18:25, 25:20, 9:15) turėjo pripažinti turnyro nugalėtoja bei vienintelio kelialapio į antrąjį atrankos etapą tapusios Moldovos komandos pranašumą.

„Pralaimėti visad nemalonu, tačiau šiandienos varžybos atskleidė daugiau teigiamų, nei neigiamų dalykų. Rinktinė pagaliau parodė savo tikrąjį veidą. Mūsų jaunieji puolėjai atsikratė jaudulio, pirmosiose dvejose rungtynėse slėgusios atsakomybės naštos ir smūgiuodami buvo tiesiog nesulaikomi.

Moldovos ekipos blokuotojai per keturis setus neturėjo jokių šansų. Jungėjai Olegas Čebialis ir Mantvydas Šuklys kūrybingai skirstė kamuolius, o Lukas Každailis ir Arnas Rumševičius pasinaudodavo sukurtomis progomis. Penktadienio mače su Liuksemburgu mums virpėjo kinkos, vakar su Izraeliu žioplai klydome, o šiandien buvome kovingi, komandiški ir pasitikintys savimi.

Tiesiog fantastiškai sužaidė turnyre debiutavęs Martynas Kolodavičius. Iki tol nė minutės aikštelėje nepraleidęs “opozitas„ pelnė 20 taškų ir tapo rezultatyviausiu mačo žaidėju,“ – teigiamus pralaimėjimo aspektus vardijo vyriausiasis treneris Ramūnas Barauskis.

Puikias rungtynes sužaidęs Martynas Kolodavičius kukliai vertino savo indėlį ir džiaugėsi sulaukęs trenerio pasitikėjimo.

„Smagu, kad gavau šansą parodyti, ką sugebu. Kadangi šios rungtynės jau nieko nebelėmė, tai ir jaudulio nesijautė. Gavau daug perdavimų, kai prieš mane būdavo tik vienas blokuotojas ir tuo pasinaudojau. Viskas ėjosi puikiai iki penktojo seto vidurio, o tada tikriausiai patys išsigandome, kad galime laimėti ir „subyrėjome“. Moldavų pagrindiniai žaidėjai gerokai vyresni, tad lemiamu momentu mus „sugaudė“ – vien per paskutinį setą pastatė 5 užtvaras, kai per visus keturis pirmuosius setus sėkmingai blokavo tik penkis kartus,“ – pasakojo naudingiausias mačo žaidėjas.

Europos čempionato atrankoje debiutavusi Lietuvos vyrų tinklinio rinktinė penktadienį 0:3 (23:25, 21:25, 23:25) pralaimėjo Liuksemburgui, o šeštadienį 0:3 (15:25; 17:25, 16:25) turėjo pripažinti Izraelio tinklininkų pranašumą.

„Kitų atrankoje dalyvaujančių komandų pagrindą sudaro trisdešimtmečiai ir vyresni. Mūsų yra vos keli žaidėjai vyresni nei dvidešimt penkerių. Didžiausia atsakomybė teko priėmėjams, aštuoniolikmečiams A. Rumševičiui ir L. Každailiui. Būdami tokie jauni jie jau sugebėjo garbingai kovoti su patyrusiais vilkais, tačiau tuo pačiu gavo labai gerų pamokų, kur link reikėtų tobulėti.

„Opozitai“ Tomas Vilimas ir Martynas Kolodavičius turnyre niekuo nenusileido arba net pranoko varžovus, o vidurio puolėjas Lukas Gudas neabejotinai yra geriausias savo pozicijos žaidėjas visose keturiose komandose. Jei jaunimas turės sąlygas gerinti įgūdžius ir varžytis aukštesniame nei lygyje, nei Lietuvos čempionatas, kitais metais turėsime rinktinę, kuri neabejotinai praeis į kitą atrankos etapą,“ – rinktinės perspektyvą vertino komandos vadovas Paulius Mačiulevičius.

Antroji vieta atiteko Izraelio tinklininkams, kurie 3:0 (25:21, 25:20, 25:14) nugalėjo trečiojoje pozicijoje likusius turnyro šeimininkus.

Galutinė antrosios atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, mačai, pergalės, pralaimėjimai, setų santykis, taškai):

1. Moldova 3 3 0 9:2 8

2. Izraelis 3 2 1 6:3 6

3. Liuksemburgas 3 1 2 3:6 3

4. Lietuva 3 0 3 2:9 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius