-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 09

„Lithuanian Open 2011“: Kęstutis Navickas po traumų jau pastatytas ant kojų, Akvilei Stapušaitytei nepasisekė burtai

Šiandien Kauno sporto halėje startavo tarptautinis badmintono turnyras „Yonex Lithuanian Open 2011“, kuris yra vienas iš metus truksiančios atrankos etapų į Londono olimpines žaidynes.
Lietuvos badmintonininkai Akvilė Stapušaitytė ir Kęstutis Navickas
Lietuvos badmintonininkai Akvilė Stapušaitytė ir Kęstutis Navickas / A.Koroliovo ir T.Tumalovičiaus nuotr.

Šiandien žaidžiami kvalifikaciniai susitikimai, o Lietuvos badmintono lyderiai Kęstutis Navickas ir Akvilė Stapušaitytė į kovą stos rytoj. Jiems abiem pirmajame mače burtai lėmė varžovus iš Ukrainos.

44-ą vietą pasaulio reitinge užimantis K.Navickas 9 val. ryto susitiks su Artiomu Pachtariovu, kuris reitinge yra 425-as.

A.Stapušaitytė 11 val. žais su penktąja turnyro rakete Jelena Prus. Ji pasaulio badmintono žaidėjų klasifikacijoje yra 76, A.Stapušaitytė – 144.

Lietuvos badmintono rinktinės treneris Juozas Špelveris apgailestavo, kad A.Stapušaitytei iškrito itin nepalankūs burtai, tuo tarpu K.Navicko sėkme teigė tikįs, nepaisant to, kad pajėgiausias šalies badmintonininkas pastarąjį mėnesį daugiau gydėsi traumas nei treniravosi. 

„Su nerimu laukiu šių varžybų, mat K.Navickui tai pirmas turnyras po mėnesį gydytų traumų. Ypatingai daug rūpesčių kėlė Achilo sausgyslės uždegimas. Tik krepšinio rinktinės gydytojo Vytenio Trumpicko dėka Kęstutį pavyko pastatyti ant kojų ir šiam turnyrui jis bus pasiruošęs. Smagu, kad nemaža dalis žaidėjų, norėdami geriau pasiruošti turnyrui, į Kauną atvyko keliomis dienomis anksčiau, todėl paskutinės treniruotės buvo pilnavertės.

A.Stapušaitytei bus labai sunku jau patį pirmąjį barjerą įveikti, nes burtai lėmė žaisti su penkta turnyro rakete ukrainiete J.Prus. K.Navickas yra pirmoji turnyro raketė, tačiau dėmesio verti ir dar du žaidėjai: airis Scottas Evansas bei  estas Raulis Mustas. Tai pirmo 50-uko kalibro žaidėjai, nors pasauliniame reitinge šiuo metu jie yra šiek tiek žemiau. Merginų vienetų varžybose turėtų būti daugiau įtemptų kovų, nes šie trys vaikinai meistriškumu aiškiai išsiskiria. Nemanau, kad tarp jų kas įsiterptų, nors ketvirtu skirstytas švedas Magnusas Sahlbergas taip pat yra labai kibus varžovas. 

A.Stapušaitytei bus labai sunku jau patį pirmąjį barjerą įveikti, nes burtai lėmė pirmąjį mačą žaisti su penkta turnyro rakete ukrainiete J.Prus. Lažybose ko gero nestatyčiau už Akvilę. Reitingas vis tik šį tą pasako apie žaidėją, tad burtai, galima sakyti, Akvilei nepasisekė“, – kalbėjo J.Špelveris.

Primename, jog žiūrovams įėjimas į Kauno sporto halėje vykstantį turnyrą yra nemokamas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius