-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 09

Londono olimpiados dalyvė Diana Lobačevskė: Vilniaus maratonas prilygs kitiems pasaulio maratonams, tam tereikia didesnio prizinio fondo

Pusmaratonį įveikusi bėgikė Diana Lobačevskė buvo greičiausia tarp moterų ir trečia bendroje įskaitoje, ją aplenkė vos du vyrai. Po finišo sportininkė neatrodė itin pavargusi ir sakė, kad Vilniaus maratonas jai buvęs kaip gera treniruotė.
Tarptautinio Vilniaus maratono akimirka
Tarptautinio Vilniaus maratono akimirka / Luko Balandžio nuotr.

Paklausta, kaip vertina tarptautinio Vilniaus maratono trasą, D.Lobačevskė neslėpė: ji čia atvažiavusi ne rekordų siekti, tad trasa jai pasirodžiusi normali. „Šis gruntas man nelabai tinka, bet čia man buvo labiau treniruotė, tad viskas puiku“, – šypsojosi šių metų Londono olimpinių žaidynių dalyvė.

D.Lobačevskė teigė dar nepasiilgusi sporto ir bėgimo, o kadangi vos prieš mėnesį bėgo maratoną Londone, šįkart pasirinko pusę trasos. Labiausiai sportininkę nudžiugina tai, kad bėgti susirinko išties daugybė entuziastų.

„Labai smagu, labai esu patenkinta, kad tiek mėgėjų atsirado, bėga užtikrintai, net reikia su jais pakovoti. Man labai smagu matyti ir kai Vingio parke bėgioja ne vienas ar du, o 20–30 ir dar daugiau žmonių“, – kalbėjo bėgikė.

Sportininkės manymu, Vilniaus maratonas galėtų prilygti kitiems didžiosiose Europos ir pasaulio sostinėse rengiamiems maratonams. Tam tereikėtų didesnio prizinio fondo, nes tai pritrauktų stiprius sportininkus. „Tuomet atvažiuos ir juodaodžių, ir tarptautinio lygio elitinių bėgikų. Paprastiems bėgikams tas prizinis fondas neturi įtakos ir skirtumo, tačiau mums, bėgikams, svarbu, nes tai mūsų duona“, – po finišo tarptautiniame Vilniaus maratone kalbėjo D.Lobačevskė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius