Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 07

„LTeam“ olimpinėje dienoje nebuvo abejingų

Saulėtą ir šiltą šeštadienį tūkstančiai vilniečių bei miesto svečių susirinko į „LTeam“ olimpinę dieną. Joje dalyvavo ir profesionalūs sportininkai, kurie pristatė savo sporto šakas, ir sporto mėgėjai, ir visai atsitiktiniai į miestą pasivaikščioti išėję žmonės. Svarbiausi renginiai vyko Katedros aikštėje ir prie Baltojo tilto. Tai buvo jubiliejinė, 25-oji Olimpinės dienos šventė Vilniuje.
Vilniaus centre šurmuliuoja Olimpinė diena.
Vilniaus centre šurmuliuoja Olimpinė diena. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pagrindiniu šventės akcentu tapo olimpinio deglo uždegimo ir nešimo sostinės gatvėmis ceremonija, prasidėjusi ant Gedimino pilies kalno. Stebimi šimtų žiūrovų, olimpinį deglą nešė garsūs Lietuvos olimpiečiai, parolimpiečiai ir moksleiviai. Katedros aikštėje krepšininkas Renaldas Seibutis deglą perdavė LTOK prezidentei, olimpinei čempionei Dainai Gudzinevičiūtei, kuri ir uždegė šventės ugnį.

Katedros aikštėje vyko golfo, imtynių, teniso, stalo teniso, fechtavimo, irklavimo, regbio, dviračių sporto ir kitų sporto šakų turnyrai ir parodomieji šou, prie Baltojo tilto buvo pristatytas žirgų sportas, šaudymas, vyko badmintono, paplūdimio futbolo, rankinio ir tinklinio turnyrai, entuziastingai žaidė jaunieji žolės riedulininkai.

„Siekėme padaryti šventę tiek sportininkams, tiek vilniečiams ir miesto svečiams, pritraukti kuo daugiau sportą mylinčių žmonių. Plačios programos ir puikių orų dėka Olimpinė diena buvo milžiniška kaip niekad. Tikimės, kad šventės dalyviai, pasisėmę olimpinės dvasios, ir ateityje dažniau rinksis aktyvų laisvalaikio leidimą“, – sakė Daina Gudzinevičiūtė, pakvietusi ir paraginusi visus praleisti dieną sportiškai.

Buvo apdovanoti mokinių olimpinio festivalio nugalėtojai, prieš tai perskaitytas festivalio globėjos Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas. Jos taurė įteikta konkurso „Sportas ir aplinka“ nugalėtojams – Kėdainių rajono Akademijos gimnazijos komandai.

Masiškiausią Lietuvos istorijoje mankštą organizavo vienas pagrindinių šventės rėmėjų sporto ir sveikatingumo klubas „Impuls“. Vyko tradiciniai lietuviškos olimpinės mylios (1988 m), 5, 10 ir net 20 km distancijų bėgimai.

Lietuvos mokinių olimpinio festivalio uždarymas ir nugalėtojų apdovanojimai. Atskira programa buvo parengta ir neįgaliesiems sportininkams: jie dalyvavo šaudymo, tinklinio sėdint, vežimėlių krepšinio, teniso, šaudymo, šaškių, šachmatų ir varžybose. Bėgimuose dalyvavo per pusantro tūkstančio bėgikų, ritminius šokius šoko daugiau kaip trys šimtai mėgėjų, neįgaliųjų varžybose – per du šimtus dalyvių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius