Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 13

Lukas Každailis ir Arnas Rumševičius – pasaulio 19-mečių paplūdimio tinklinio čempionato pusfinalyje

Portugalijoje vykstančiame pasaulio jaunimo (iki 19 metų) paplūdimio tinklinio čempionate toliau visus stebina pirmenybių debiutantai – Lukas Každailis ir Arnas Rumševičius.
Smūgiuoja Lukas Každailis
Smūgiuoja Lukas Každailis / Tarptautinės tinklinio federacijos/FIVB.org nuotr.

Tik laimingo atsitiktinumo dėka į čempionatą patekę bei 21-ąjį reitingą turintys lietuviai šeštadienį ketvirtfinalyje po 34 minutes trukusio susitikimo 2-0 (21:19, 21:18) įveikė antrąją pirmenybių porą lenkus Mateuszą Lysikowskį ir Tomaszą Wierzbickį bei pateko į pusfinalį.

Dėl vietos finale L.Každailio bei A.Rumševičiaus duetas žais su vienuoliktaisiais pagal skirstymą norvegais Bjarne'u Nikolai'umi Huusu ir Chrsitianu Sandlie Sorumu, kurie ketvirtfinalyje 2:1 (21:16, 13:21, 18:16) palaužė austrų Paulio Bucheggerio ir Philippo Wallero (3 reitingas) pasipriešinimą.

Pakeliui į pusfinalį Lietuvos paplūdimio tinklininkai laimėjo penkis susitikimus iš šešių. Primename, kad lietuviai pirmoje kvalifikacinio turnyro 1:2 (21:14, 17:21, 13:15) nusileido trečiajai pagal skirstymą italų porai – Giacomo De Fabritis'ui ir Javierui Facundo Martinezui bei pagal varžybų reglamentą turėjo palikti čempionatą.

Tačiau į pirmenybes neatvyko Siera Leonės vaikinų komanda ir varžybų organizatoriai, vadovaudamiesi FIVB taisyklėmis, nusprendė vietą pagrindiniame turnyre skirti geriausiai atrankoje pasirodžiusiai porai iš Lietuvos.

Iš viso pagrindiniame turnyre žaidė 32 poros, o į atkrintamąsias pateko 24-ios pajėgiausios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius