Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 13

Lukas Každailis ir Arnas Rumševičius pateko į pasaulio 19-mečių paplūdimio tinklinio čempionato aštuntuką

Portugalijoje vykstančiame pasaulio jaunimo (iki 19 metų) paplūdimio tinklinio čempionate toliau sėkmingai žaidžia tarp aštuonių pajėgiausių porų patekę pirmenybių debiutantai Lietuvos tinklininkai – Lukas Každailis ir Arnas Rumševičius.
Arnas Rumševičius
Arnas Rumševičius / Tarptautinės tinklinio federacijos/FIVB.org nuotr.

Tik laimingo atsitiktinumo dėka į čempionatą patekę bei 21-ąjį reitingą turintys lietuviai šeštadienį aštuntfinalyje po 38 minutes trukusios permainingos dviejų setų kovos 2-0 (25:23, 21:18) palaužė šveicarų Michielio Zandbergeno bei Quentino Metralo (26 reitingas) pasipriešinimą ir pateko į ketvirtfinalį.

Dėl vietos pusfinalyje L.Každailio bei A.Rumševičiaus duetas žais su antrąja pirmenybių pora lenkais Mateuszu Lysikowskiu ir Tomaszu Wierzbickiu, kurie aštuntfinalyje 2-0 (21:9, 21:19) nugalėjo portugalus Bernanrdo Martinsą ir Francisco Pombeiro.

Iš viso pagrindiniame turnyre žaidė 32 poros, o į atkrintamąsias pateko 24-ios pajėgiausios.

Primename, kad lietuviai pirmoje kvalifikacinio turnyro 1:2 (21:14, 17:21, 13:15) nusileido trečiajai pagal skirstymą italų porai – Giacomo De Fabritis'ui ir Javierui Facundo Martinezui bei pagal varžybų reglamentą turėjo palikti čempionatą.

Tačiau į pirmenybes neatvyko Siera Leonės vaikinų komanda ir varžybų organizatoriai, vadovaudamiesi FIVB taisyklėmis, nusprendė vietą pagrindiniame turnyre skirti geriausiai atrankoje pasirodžiusiai porai iš Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius