Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 04

Marijampolietis Rimas Kostiuškevičius laimėjo oro balionų varžybas Lenkijoje

Lietuviai tradiciškai triumfavo Lenkijos mieste Krosne vykusiose tarptautinėse karšto oro balionų varžybose. Pirmą vietą užėmė marijampolietis Rimas Kostiuškevičius, jo sūnus Rokas, nesyk jose nugalėjęs anksčiau, liko trečias.
Oro balionai
Oro balionai / Łukaszo Jaraczo nuotr.

Laimėtojas, vienas labiausiai patyrusių mūsų šalies pilotų, 17-oje užduočių surinko 12 232 taškus iš 17 000 galimų. Antroje vietoje likusio lenko, dabartinio šalies jaunimo čempiono Tomaszo Filuso sąskaitoje – 11 941 taškas, o buvusio pasaulio jaunimo čempiono Roko Kostiuškevičiaus – 11 869 taškai. Įdomu, kad marijampoliečiai nė vienoje užduotyje nesurinko maksimalaus galimo taškų skaičiaus – 1 000, o lenkas geriausiai pasirodė dviejose užduotyse.

Kai kuriems kitiems varžybose dalyvavusiems lietuviams nedaug pritrūko iki nugalėtojų pakylos. Alytiškis Vytautas Junevičius (11 675 taškai) užėmė ketvirtą, vilniečiai Laurynas Komža (11 469 taškai) ir Vytas Kerdokas (11 020 taškų) – atitinkamai penktą ir septintą vietas. Kitaip tariant, lietuviai įsitaisė penkiose iš pirmų dešimties vietų. Visus rezultatus galima rasti čia.

Iš viso varžybose dalyvavo 37 sportininkai: 25 lenkai, 12 lietuvių ir septyni vengrai. Nepaisant stipraus vėjo, per tris dienas įvyko keturi sportiniai skrydžiai.

Jau 16-ą kartą vykusios varžybos Krosne yra vienas didžiausių ir populiariausių viešų renginių pietų Lenkijoje, pritraukiančių daugybę žiūrovų, o šis miestas jau tapo vienu iš šalies karšto oro balionų sporto centrų. Varžybose nuolat dalyvauja būrys lietuvių, daugelis užima aukštas vietas. Pavyzdžiui, 2012-aisiais ir 2013-aisiais nugalėtojo taurę iš jų parsivežė Rokas Kostiuškevičius.

Lenkijos vėjai apskritai palankūs lietuviams. Minėti marijampoliečiai šventė dvigubą pergalę šioje šalyje vykusiame 2013 metų Europos karšto oro balionų čempionate: sūnus užėmė pirmą, o tėvas – antrą vietą. Rokas Kostiuškevičius yra laimėjęs ir Lenkijos čempionatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius