-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 26

„Metų Sporto įvykis 2014“: 15min.lt skaitytojų metų sporto herojus

Nuo 2014 metų balandžio mėnesį 15min.lt savo skaitytojams kas mėnesį pasiūlydavo iš trijų geriausiųjų išrinkti tą mėnesį labiausiai pasižymėjusį sportininką. Metų pabaigoje siūlome prisiminti laureatus ir iš jų išrinkti 15min.lt skaitytojų metų sporto herojų. Kadangi mėnesio sportininkai vyko tik nuo balandžio, portalo sporto žuralistai nusprendė už sausį ir vasarį nominuoti čiuožėją Agnę Sereikaitę ir biatlonininką Tomą Kaukėną, už kovą irkluotojus Saulių Ritterį ir Rolandą Maščinską, o už gruodį – plaukikę Rūtą Meilutytę.
Geriausi metų Lietuvos sportininkai
Geriausi metų Lietuvos sportininkai

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Sausis. Agnė Sereikaitė (greitasis čiuožimas trumpuoju taku): prieš Sočio žiemos olimpines žaidynes optimistiškai nuteikė Agnė Sereikaitė, kuri Europos čempionate užėmė 7-ąją bendrosios įskaitos vietą vietą 500 m sprinto rungtyje (tarp 35-ių dalyvių). Nei lygių varžovų, nei sąlygų treniruotis Lietuvoje neturinti jaunoji sportininkė vėliau olimpiadoje trigubai ilgesnėje distancijoje pasiekė geriausią lietuvių vietą – 16-ąją.

Alfredo Pliadžio nuotr./Greitojo čiuožimo atstovė Agnė Sereikaitė
Alfredo Pliadžio nuotr./Greitojo čiuožimo atstovė Agnė Sereikaitė

Vasaris. Tomas Kaukėnas (Biatlonas): Sočio olimpinėse žaidynėse biatlonininkas Tomas Kaukėnas 20 kilometrų asmeninėse lenktynėse vos nepateikė pasaulinės sensacijos. Trys taiklūs šūviai skyrė jį nuo pirmojo žiemos olimpinių žaidynių medalio nepriklausomos Lietuvos istorijoje. Nors trys šūviai iš 20 yra daug, o galiausiai užimta 23-oji vieta ir neskamba stebuklingai, tačiau tai ne tik buvo aukščiausia Sočyje lietuvių asmeninėse rungtyse užimta vieta. T.Kaukėno šliuožimas iki nelemtos ketvirtosios šaudymo zonos privertė lietuvius bent kurį laiką prisiminti ir žiemos sportą, pamatyti, kad net ir praktiškai neturint tam sąlygų galima kovoti su pasauliniu elitu. O jei tik tos sąlygos būtų...

Alfredo Pliadžio nuotr./Tomas Kaukėnas
Alfredo Pliadžio nuotr./Tomas Kaukėnas

Kovas. Saulius Ritter ir Rolandas Maščinskas (irklavimas): Australijoje vykusiame pirmajame pasaulio taurės etape dvivietininkai iškovojo aukso medalius. Tuometiniai Europos vicečempionai paklojo pamatus geram sezonui, kruiame vėliau laimėjo Europos čempionatą ir užėmė 4-ąją vietą pasaulio čempionate. Šis vyrų aukso medalis po žiemos atostogų priminė apie stiprius Lietuvos irkluotojus.

Alfredo Pliadžio nuotr./Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris
Alfredo Pliadžio nuotr./Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris

Balandis. Dainius Zuburs (ledo ritulys): balandį 15min.lt skaitytojai padėjo D.Zubrui nukonkuruoti Joną Valančiūną ir Luką Spalvį. Ledo ritulininkas apsivilko Lietuvos rinktinės aprangą ir su Vilniuje vykusiose pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės varžybose laimėjo bronzos medalius. Aiškiai iš kitų žaidėjų išsiskyręs D.Zubrus tapo geriausiu turnyro puolėju. Lietuvos ledo ritulio žvaigždė ne tik žaidė, bet ir pasižymėjo paprastumu, noru bendrauti su žurnalistais ir sirgaliais bei ne kartą parodytu patriotiškumu. 40 tūkst. „Siemens“ arenoje apsilankiusių sirgalių yra aiškus įrodymas, kad ši sporto šaka Lietuvoje turi ateitį.

Alfredo Pliadžio nuotr./Dainius Zubrus
Alfredo Pliadžio nuotr./Dainius Zubrus

Gegužė. Paulius Jankūnas (krepšinis): gegužės mėnesį 15min.lt skaitytojai daugiausiai balsavo už Kauno „Žalgirio“ kapitoną Paulių Jankūną, kuris atliko pirmąjį trigubą dublį LKL finalų serijos istorijoje – įmetė 15 taškų, atkovojo 12 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Per 21 metus, per 92 rungtynes, per šimtas žaidėjų nebuvo atlikę trigubo dublio finalo serijos rungtynėse. Rinkimuose P.Jankūnas aplenkė Martyną Mažeiką ir penkiakovininkę Ievą Serapinaitę.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Paulius Jankūnas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Paulius Jankūnas

Birželis. Lietuvos regbio-7 rinktinė: per visus metus vieną kartą geriausio sportininko rinkimuose leidome dalyvauti komandai ir ji laimėjo. Lietuvos regbio-7 rinktinė iškovojo fantastišką pergalę Europos čempionato A diviziono turnyre Kaune ir iškovojo vienintelį kelialapį į aukščiausią lygą. 15min.lt skaitytojų apklausoje regbininkai dideliu pranašumu aplenkė Europos čempionais birželį tapusius S.Ritterį ir R.Maščinską bei Laurą Asadauskaitę.

Evaldo Šemioto nuotr./Lietuvos regbio 7 rinktinės triumfas ir kelialapis į „Grand Prix“
Evaldo Šemioto nuotr./Lietuvos regbio 7 rinktinės triumfas ir kelialapis į „Grand Prix“

Liepa. Ramūnas Navardauskas (dviračių sportas): kol visas pasaulis užgniaužęs kvapą stebėjo futbolo mūšius Brazilijoje, R.Navardauskas tapo pirmuoju „Tour de France“ etapą laimėjusiu lietuviu. Tą įvertino ir 15min.lt skaitytojai, padėję dviratininkui aplenkti tris merginas – irkluotoją Mildą Valčiukaitę bei paplūdimio tinklininkes Ievą Dumbauskaitę ir Moniką Povilaitytę.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ramūnas Navardauskas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ramūnas Navardauskas

Rugpjūtis. Giedrius Titenis (plaukimas): daug ką nustebinęs rezultatas – G.Titenį 15min.lt skaitytojai rugpjūtį pakėlė aukščiau už pačią Rūtą Meilutytę. Net tris medalius iš Berlyne vykusio Europos plaukimo čempionato parvežęs 25-erių sportininkas sužavėjo itin pagerėjusiais rezultatais ir viltimi, kad kitose olimpinėse žaidynėse iš vandens Lietuva „ištrauks“ daugiau medalių. Be R.Meilutytės rugpjūtį dar buvo galima balsuoti už tenisininkę Akvilę Paražinskaitę.

„Scanpix“ nuotr./Giedrius Titenis
„Scanpix“ nuotr./Giedrius Titenis

Rugsėjis. Jonas Valančiūnas (krepšinis): antrasis mėnesio sportininko rinkimuose laimėjęs krepšininkas. Lietuvos rinktinę pasaulio pirmenybėse į priekį vedęs aukštaūgis rinkimuose dėka 15min.lt skaitytojų balsų aplenkė tenisininką Ričardą Berankį ir imtynininką Edgarą Venckaitį. Lietuvos rinktinės „centras“ Ispanijoje vidutiniškai per rungtynes rinko 14,4 taško, atkovojo 8,4 kamuolio ir pasiekė 19,8 balo naudingumo vidurkį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas prieš DeMarcusą Cousiną
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas prieš DeMarcusą Cousiną

Spalis. Ričardas Berankis (tenisas): prieš mėnesį už plačių J.Valančiūno pečių likęs tenisininkas geriausiu 15min.lt skaitytojų buvo išrinktas spalį. 9-ąją pasaulio raketę Milošą Raoničių veikęs tenisininkas už nugaros paliko buriuotoją Roką Milevičių ir pirmąją pergalę Eurolygoje „Neptūnui“ padovanojusį Valdą Vasylių. Ilgokai duobėje buvęs R.Berankis po pergalės prieš M.Raoničių lietuvius privertė ir vėl prisiminti tenisą ir laukti daugiau pergalių.

„Scanpix“/„Anadolu Ajansi“ nuotr./Ričardas Berankis
„Scanpix“/„Anadolu Ajansi“ nuotr./Ričardas Berankis

Lapkritis. Aurimas Didžbalis (sunkioji atletika): pasaulio čempionate po sugrįžimo į sportą bronzos medalį iškovojęs A.Didžbalis 15min.lt skaitytojų sprendimu aplenkė  du krepšininkus – Donatą Motiejūną ir Domantą Sabonį. Sunkiaatletis iškovojo pirmą medalį pasaulio čempionate šios sporto šakos istorijoje Lietuvoje ir padėjo tvirtą pamatą link bilieto į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Aurimas Didžbalis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Aurimas Didžbalis

Gruodis. Rūta Meiltytė (plaukimas): pasaulio trumpo vandens (25 metrų) plaukimo čempionata Katare ir vėl žavėjomės geriausios Lietuvos plaukikės pasirodymais. Auksas 50 m rungtyje krūtine ir sidabras 100 m nuotolyje krūtine leido komandinėje įskaitoje Lietuvai užimti 16-ąją vietą. Atskiro komplimento R.Meilutytė nusipelnė už nepatingėjimą dalyvautis Lietuvos plaukimo pirmenybėse, kur rimtesnės konkurencijos ar tikro sportinio intereso ir nėra, bet ką jaučia jaunieji plaukikai, varžydamiesi šalia olimpinės čempionės ir pasaulio rekordininkės, galime tik pamėginti spėti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Alia Atkinson, Rūta Meilutytė ir Moniek Nijhuis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Alia Atkinson, Rūta Meilutytė ir Moniek Nijhuis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius